Google Drive İle Artık Tüm Bilgisayarınızı Yedekleyebileceksiniz - Haberler - indir.com

Google Drive İle Artık Tüm Bilgisayarınızı Yedekleyebileceksiniz

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-06-15 15:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın önemli servislerinden birisi olan Google Drive, güncelleme ile yeni yeteneklere sahip olmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere Google Drive sistemi her türlü dosya uzantısına sahip verilerinizi bulut depolama sisteminde barındıran bir platform diyebiliriz. Ücretsiz olarak belli bir kapasite sunan servis, dilerseniz ücretli olarak bu kapasite de arttırılabilmekte. Google'dan şimdi ise nemli dosyalarınız için otomatik yedekleme özelliği sunulacak. Yeni gelecek olan özellikler ile beraber istediğiniz klasörler, düzenli bir şekilde Google Drive'a yüklenerek hem güncellik sağlanmış olacak hemde dosyalarınızın güvenliği devam edecek. Piyasada bulunan en stabil bulut depolama servislerinden olan Drive, bulut depolama noktasında yeni geliştirmeler sunmaya devam ediyor.

İnternet devi Google, Drive hizmetine yönelik geniş kapsamlı bir yeniliğe gidecek ve şirket, 28 Haziran 2017 tarihine kadar yüm kullanıcıların yeni yedekleme ve sankronizasyon sistemine geçiş yapacağını ifade etti. Google Drive sisteminin normal şartlarda hem PC'lerde hemde mobil tarafta bir yükleme istemcisi yer alıyor. Fakat yeni sistem ile beraber bu durum ortadan kalkacak ve yeni gelen özellik ile Google Fotoğraflar ile beraberde senkronize bir şekilde çalışabilecek. Kullanıcılar bundan böyle Google hesapları ile drive hesaplarına giriş yaptıklarında PC yada Mac bilgisayarlarındaki önemli klasörleri sürekli olarak yedeklenme seçeneğini seçebilecekler.

Bu yeni gelen işlevsel özellik birçok kitle tarafından daha çok video, ses ve fotoğraf yedekleme işlemleri için tercih edilecek. Fakat fotoğraf ve videolar için Google Fotoğraflar daha uygun olurken, Google Drive tarafında ise ücretsiz olarak sizlere sunulmuş 15 GB'lık bir alan yer alıyor. Bu alana ise hayat kurtarıcı en önemli verilerinizi ve dosyalarınızı saklamak mantıklı olacaktır. Şirket 2017 yılı sonu ile beraberde benzer bir servisi olan Drive File Stream özelliğini iş dünyası tarafında G Suite'e verecek. Bakalım Google'ın bu yeni Drive sistemi kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.





PAYLAŞ