Google dolandırıcılık yapan uygulamaları Play Store’dan kaldırdı - Haberler - indir.com

Google dolandırıcılık yapan uygulamaları Play Store’dan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-18 18:01:14
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google, uygulama mağazası olan Play Store’da kapsamlı bir temizlik yapmaya devam ediyor. Şimdi ise reklam dolandırıcılığına gire birçok uygulamayı Google Play Store’dan kaldırdığını açıkladı. BuzzFeed kaynaklı habere göre bu tarz birçok dolandırıcı yapılı uygulamalar Çinli DU Group kapsamında mağazada yer alıyor. Baidu çatısında bulunan DU Group’un yüzde 34’ü hala bu şirketin kapsamında yer alıyor. DU portföylü uygulamalar arasında indirme rakamı 50 milyon seviyesini aşan Selfie Camera gibi popüler uygulamalar da bulunuyor. Reklam dolandırıcılığı analisti olan Check Point verilerine göre uygulama kullanıcıların haberi olmadan otomatik bir şekilde reklamlara tıklatacak bir kod barındırıyor.

Google, Reklam Dolandırıcılarını Yasaklıyor

Google Konum Geçmişi Hapis Yatmasına Sebep OlduGoogle Konum Geçmişi Hapis Yatmasına Sebep Oldu

Bu noktada kullanıcının uygulamayı açmasına bile gerek kalmıyor. Öyle ki tıklamalar uygulama açık değilken bile gerçekleştiriliyor. Bu sayede sistem pil ve veri tüketimine sebep oluyor. Dolandırıcılar bu yöntemi Google’ın AdMob ve Twitter’ın MoPub reklam platformlarında rahat bir şekilde kullanıyor. Bu durum ise platformların ne kadar saldırıya açık olduğunu göstermiş oluyor. Ayrıca geçtiğimiz aylarda MoPub reklamlarının arkasında videoların gizlendiğine dair bazı söylentiler ortaya çıkmıştı. Sistemde yer alan diğer DU Group uygulamalarının ise grupta yer alan bağlantıları gizlemeye çalıştığı gözüküyor. Bu uygulamalar arasında ise Total Cleaner, Smart Cooler, RAM Master ve AIO Flashlight gibi uygulamalar bulunuyor. Bu uygulamalar Çin’deki sunuculara veri gönderdiği de tespit edilenler arasında bulunuyor.

Google söz konusu bu reklam dolandırıcılarına cezalar verse de, hala birçok yapılması gereken işler bulunuyor. Öyle ki analist Richard Kramer konu hakkında şu sözleri dile getiriyor;  “Reklam dolandırıcılığı Çin’de bir tür standart hâline gelmiş durumda. Google’ın bunu engellemek için artık çok fazla şey yapması gerekiyor. Bu uygulamalardan bazılarının fişi çekilse de, şirketin olan bitenden habersiz biçimde hareket edemeyeceğini belirtmekte fayda var.


Yeni Google Pixel'in Lansman Tarihi Belli OlduYeni Google Pixel'in Lansman Tarihi Belli Oldu
Eski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı AçıklamalarEski Mozilla Yöneticisindan Google Hakkında Çarpıcı Açıklamalar

PAYLAŞ