Google Dolandırıcıların Önüne Geçmeye Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Google Dolandırıcıların Önüne Geçmeye Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 14:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son dönemlerde dolandırıcılar tarafından phishing dolandırma yöntemi kullanılıyor. Oltalama olarak nitelendirilen bu duruma karşı arama motoru devi Google bir savaş başlattı. Her gün milyonlarca e-posta kullanıcılara gönderiliyor. Bu söz konusu mailler arasında dolandırıcılar tarafından sahte e-postalar da gönderiliyor. Dolandırıcılar bir balık tutar gibi oltayı atıyor ve hangi kullanıcı bu duruma düşer ise dolandırılma gerçekleşmiş oluyor. Birçok alanda bu tarz dolandırılmalara karşı dikkatli olunması adına uyarılar veriliyor. Şimdi ise bu duruma Google’dan da bir atak geldi. Dolandırıcılardan gelen e-postaların ayırt edilebilmesi adın Google, jigsaw ile beraber oluşturmuş olduğu e-sınav ile internet kullanıcılarını bu alanda bir anlamda eğitime sokmuş oluyor.

Google ile E-dolandırıcılık eğitimi

Google Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği GeldiGoogle Haritalar İçin Hız Limiti Özelliği Geldi

Jigsaw ürün müdürü olan Justin Henck tarafından yapmış olunan açıklama ile "en ünlü hack ve siber hırsızlık örneklerinden bazıları phishing ile başladı. 2016'da Rus istihbarat servislerine bağlı hackerlar, Hillary Clinton'ın kampanya yöneticisi John Podesta'ya özenle hazırlanmış bir mızrak avlama e-postası gönderdi ve (iki faktörlü kimlik doğrulaması etkin olmadığı için) e-posta hesabına erişti." Sözlerini dile getirdi. Bu durumda dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğinin de altını çizdi. Google tarafından hazırlanmış olan testte oltalama yönteminde kullanılan ve dolandırıcılar tarafından gönderilen e-postaları daha iyi tespit edebilmeniz için eğitimler veriliyor.

Google'un Hayat Kurtaran 7 Uygulaması

Google kullanıcıları bilinçlendirmek adına bir dolandırıcının kullanmış olduğu tüm teknikleri tek bir yerde topluyor. 8 soruda kullanıcılara dolandırıcıları ne kadar iyi tanıdığınıza dair yardımcı olmuş oluyor. Google’ın söz konusu bu testine buradan erişebilirsiniz.


Google'a Rekor Bir Ceza GeldiGoogle'a Rekor Bir Ceza Geldi
Google Apps kullanıcıları için Hangouts, kaldırılmaya başlayacakGoogle Apps kullanıcıları için Hangouts, kaldırılmaya başlayacak
Google Wikipedia'ya milyon dolarlık bağış yaptıGoogle Wikipedia'ya milyon dolarlık bağış yaptı

PAYLAŞ