Google Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 Yolu - Haberler - indir.com

Google Dokümanlar'daki Görsellere Altyazı Eklemenin 3 Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 14:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Google Dokumanlar görsel konusunda artık çok daha gelişmiş özelliklere sahip. Kullanıcılar hazırladıkları içeriklerde görsel kullanıyorsa, bu görsel için altyazı ekleyerek daha başarılar ve kullanışlı bir içerik hazırlayabilir. Google Dokümanlarda görsellere altyazı eklemek istiyorsanız, aşağıda yer alan üç farklı seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Çizim Özelliği ile Görsellere Altyazı Ekleme

Tercih edilecek ilk yol çizim özelliğidir. Çizim özelliğine erişmek için ekle menüsü altındaki çizim ve yeni adımlarını takip edin. Ardından ekranda çizim oluşturmanız için çeşitli çizgiler ve oklar görünecektir. Ardından yüklenmek istenen resmin eklenmesi gerekir. Resmi yükleyip yeniden boyutlandırıldıktan sonra ise üst menüde yer alacak metin kutusu simgesini seçin. Metin kutusu içerisinde istediğiniz alt yazıyı yazdıktan sonra seçim aracı ile altyazıyı görselin istediğiniz bölümüne yerleştirebilirsiniz. Metin aracında yazı tipi, renk, hizalama gibi pek çok farklı metin özellikleri bulunmaktadır.

Google Dokümanlar'a, YouTube videosu eklemeGoogle Dokümanlar'a, YouTube videosu ekleme

Tablo oluşturarak görsellere altyazı ekleme

Görsellere altyazı eklemek için tablo oluşturma seçeneği de tercih edilebilir. Bunun için ekle menüsünde yer alan tablo seçeneğini seçerek 1x2 ızgara boyutunu seçin. Ardından resmi sürükleyerek ilk hücre içerisine bırakın. Sonrasında altta yer alan hücreye başlığı ve içeriği girin. Ardından tablonun tamamını seçerek özellikler bölümüne geçiş yapın. Tablo kenarlıklarının görünürlüğünü iptal edin ve değişiklikleri kaydetmek için tamama tıklayın. Böylece tablonun üst satırında görsel, alt satırında ise altyazı yer alacaktır. Tablo çizgilerinin gizlenmesi sayesinde görsel ve altyazı dışında içerikte herhangi bir detay görülmeyecektir.

Eklenti ile görsellere altyazı ekleme

Görsellere altyazı eklemek için Google Dokümanlar eklentilerinden faydalanabilirsiniz. Mevcut eklentiler arasında altyazı eklemek için en çok tercih edilen eklenti Caption Maker olmaktadır. Eklentiler arasından seçerek yükleyebileceğiniz eklentiyi kullanım için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

Eklentiler >Caption Maker> Başlat

Bu adımlar takip edildikten sonra ekranda yer alacak seçeneklerden altyazı yap seçeneği seçilmelidir. Böylece kolay bir şekilde alt yazınızı yazarak istediğiniz yere konumlandırabilirsiniz. Eklenti, altyazıyı aktif et, pasif et, tablo ve görselleri sıralama gibi pek çok farklı özelliğe sahiptir. Üstelik özel ayarlar bölümünden daha da kişiselleştirilmesi mümkündür.



PAYLAŞ