Google Dokümanlarda resim ve yazılar artık daha uyumlu! - Haberler - indir.com

Google Dokümanlarda resim ve yazılar artık daha uyumlu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 19:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Microsoft Office Word uygulamasına karşı Google tarafından geliştirilen alternatif program Google Dokümanlar artık çok daha yetenekli.

Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar ile Microsoft Word, Excel ve PowerPoint için daha güçlü ve ücretsiz versiyonlarıyla dikkat çeken Google,  her geçen gün yeni özellikleriyle de uygulamalarını daha cazip hale getiriyor. Bu alanda son yenilik ise Google Dokumanlar için yapıldı.

Google Dokümanları daha işlevsel hale getirecek tüyolarGoogle Dokümanları daha işlevsel hale getirecek tüyolar

Google Dokümanlara eklenen son özellik ne?

Google Dokümanlar için geliştirilen son özellik ile birlikte resim & metin uyumluluğunda yenilikler getirildi.  Kullanıcılar artık uygulamada resimleri metnin önüne veya arkasına ekleyebilecek. Böylece görüntülerin metin içeriğinde arka plan olmasını da sağlayan Google, görsel yönden de daha dikkat çekici çalışmaların yapılmasına imkan sağlayacak. Microsoft Word’te en çok dikkat çeken özelliklerden birisi olan ve aslında uygulamanın temelini oluşturan özelliğin Google tarafından Dokümanlara getirilmiş olması, mevcut uygulamayı kullananlar için durumu çok daha cazip hale getirmiş gibi görünüyor. Üstelik Microsoft Word belgelerini Dokümanlarda da kullanan kullanıcılar, resim ve metin uyumu konusunda artık sorun yaşamayacak. Mevcut güncelleme, hem Workspace müşterileri hem de kişisel Google kullanıcıları için kullanıma sunulmuş durumda. Özelliğin tüm hesaplarda görünür hale gelmesi için 15 günlük bir zamanı öngören Google, kademeli olarak tüm kullanıcılarda özelliği aktif hale getiriyor.

Google Dokümanların yeni özelliği nasıl kullanılacak?

Google Dokümanlarda ilgili özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların öncelikle bir görseli dokumana eklemesi gerekecek. Ardından resim üzerine tıkladıktan sonra üstte yer alan menüden resim seçenekleri seçilecek.

Daha sonrasında sağ panelde açılacak yeni ekrandan metin kaydırma (Text Wrapping) özelliğini kullanarak metin ile görselin nasıl olması gerektiği ayarlanacak.  Şu anda metinle aynı hizada, metni böl ve metni kaydır olarak 3 farklı seçeneğe sahip olan uygulama, 2 yeni özellik ile birlikte resmin önüne ve resmin arkasına seçeneklerini de kullanıcılara sunacak.



PAYLAŞ