Google Dokümanlar'a, YouTube videosu ekleme - Haberler - indir.com

Google Dokümanlar'a, YouTube videosu ekleme

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-29 20:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

En iyi bulut tabanlı kelime işlemci ve doküman oluşturma özelliklerine sahip olan Google Dokümanlar, pek çok işlevi ile dikkatleri üzerine toplar. Ancak çevrimiçi kullanımına rağmen, Google Dokümanlar, YouTube videolarını yerleştiremez. Bu durum oldukça şaşırtıcıdır. Çünkü her iki hizmette Google'ın web uygulamaları paketinin bir parçasıdır. Oynatılabilir videoları direk olarak bilgelere eklemek için kullanabileceğiniz geçici bir çözüm vardır. Daha da iyi videolar, uygun izinlere sahip olmaları durumunda çevrimiçi olarak paylaşılan kişiler için de oynatılabilir şekilde olmalıdır. Bu sebeple de birkaç ufak sıkıntıyı göz artı etmeniz gerekiyor. Google Dökümanlar uygulamasına YouTube videolarını nasıl ekleyebileceğiniz konular hakkında bilgi edinebilirsiniz. 

Çalışma sistemi nasıldır?

Google Dokümanlar uygulamasının video eklemek için yerleşik olarak bir işlevi olmadığı için geçici çözüm olarak YouTube videolarının yerleştirilmesini destekleyen Google Slaytlar'ı kullanmaktadır. Google Dokümanlar için kaliteli sunumlar hazırlamak için Slaytlar özelliğinden faydalanabilirsiniz. Bu sebeple, bir Slaytlar sunuma eklediğiniz herhangi bir video Google Dokümanlar uygulamasındaki bir teknik resme kopyalanabilir ve yapıştırılabilir. Bu şekilde eklenen videolar, çift tıklandığında anında oynatılabilir durumdadır. Tüm işlemleri yapmayı kolaylaştırmak adın aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Google Slaytlar'ı başlatve ardından yeni bir boş sunu oluşturun.

Ekle menüsünü açın ve Video'ya tıklayın.

Video Ekle açılır kutusunda, videoyu arayın veya YouTube videosunun URL'sini seçin. İkincisi durumunda, URL'ye Göre sekmesine geçin.

 

Videoyu Google Slaytlar sunumuna eklemek için Seç'i tıklayın.

Video bir slaytta görünmelidir. Video çerçevesini sağ tıklatın ve sonra Kopyala'yı tıklatın.

Google Dokümanlar'a gidin ve ardından dokümanı YouTube videosunu gömmek istediğiniz yere yükleyin.

İmleci videonun görünmesini istediğiniz yere getirin. Ardından, Ekle menüsünü açın, Çizim'in üzerine gelin ve Yeni'yi tıklatın.

Görüntülenen Çizim Bölmesinde, videoyu çizime yapıştırmak için Ctrl + V kısayolunu kullanın. Videoyu eklemek için Kaydet ve Kapat'ı tıklayın.

Video belgenin içinde görünmelidir. Çerçeveyi yeniden boyutlandırmak için videoyu çevreleyen tutamaçları kullanın.

Çerçeveyi belge içinde istediğiniz gibi taşımak için videonun altındaki Satır İçi, Metni Sarma ve Metni Kesme seçeneklerini kullandığınızdan emin olun.

Videoda bir Oynatma simgesi bulunmadığını fark etmiş olabilirsiniz. Peki nasıl oynayabilirsin? Videoyu ilk eklediğiniz Çizim bölmesini açmanız gerekir.

Yukarıda yer alan işlemleri yapmak için görüntüyü çift tıklatın ve ardından videoyu oynatmak için Oynatma simgesine dokunun. Videoyu da yönetmek için eksiksiz bir şekilde YouTube kontrolleri seçeneklerini görebilirsiniz. İşlemler bittiğinde ise videodan çıkmak için Kaydet ve Kapat yapabilirsiniz. Google Dokümanlara, YouTube videolarını bu şekilde eklemek can sıkıcı olabilir. Ancak Google gerekli düzenlemeleri yapana kadar bu işlemler ile video ekleyebilirsiniz. Video içeren dokümanlarınızı paylaşmak gerektiğinde ise diğer kişilerin de oynatması için düzenleme izni vermeniz gerekir. Hangi izinlere sahip olduklarına bakılmaksızın herkes için işe yarar bir durum elbette ki oldukça kolay olurdur. Yukarıdaki adımlar ile YouTube videosu ekleme işlemlerini yapabilirsiniz. 

 





PAYLAŞ