Google Dokümanlar yeni bir özellik kazandı - Haberler - indir.com

Google Dokümanlar yeni bir özellik kazandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-01 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Google Dokümanlar için yeni yayınlanan özellikle bir belgede etiketlemiş olduğunu kişilerin çevrimdışı olup olmadığını öğrenmek mümkün olacak. Bu bilgilere ek olarak eğer o kişi veya kişiler çevrimdışı ne zaman müsait olacaklar hakkında da çeşitli bilgiler verilecek.

Kullanıcılara sunulan bu ürünlerini ve hizmetlerini sürekli olarak yeni özelliklerle donatmaya devam eden Google, bugün Dokümanlar platformuna bir yenilik daha sunulacak. Web tabanlı kelime işlemcisi, yeni elen bu özellik ile beraber bir dokümanı düzenleyen gruplara oldukça faydalı bir sunacak. Sıklıkla kullanılan Google Dokümanlar, artık iş arkadaşlarınızı etiketlediğinizde eğer o arkadaşınız çevrimdışı durumdaysa size bilgi verecek. Bunun da ötesinde, bilgilendirmenin detaylarına bakıldığında ise o an çevrimdışı olan kişi veya kişilerin ne zaman tekrar çevrimiçi olacakları gösterilecek. 

Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?Google Dokümanlar Çevrimdışı Bir Şekilde Nasıl Kullanılır?

Etiketlediğiniz kişinin ne zaman çevrimiçi olacağı gösterilecek

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google'da çevrimdışı olup olmadığınız Google'ın Takvim hizmetinde "Ofis dışında" etkinliğini oluşturmanızla beraber anlaşılabilecek. Bunun için ise Takvim ayarlarınızı giderek Genel - Çalışma Saatleri - Çalışma saatlerini etkinleştir seçeneğine basmanız gerekir. Çalıştığınız günleri seçmeniz ve uygun olduğunuz saatleri belirlemeniz gerekiyor. Kendinizi ofis dışında göstermek için yine Takvim uygulamasından faydalanabilirsiniz. Şöyle ki "Ofis dışında" seçeneğine tıklamalı ve ofis dışında olacağınız tarihleri de belirlemelisiniz. Bu şekilde uygun olduğunuz saatleri belirtmiş olacaksınız. 

Kendinizi ofis dışında göstermek için yine Takvim uygulaması üzerinden "Ofis Dışında" seçeneğine  tıklamalı ve ofis dışında olacağınız tarihleri de belirtmeni gerekir. İsteğe bağlı olmakla beraber zaman aralığını güncellemeniz mümkündür. Aynı zamanda ofis dışında olduğunuz diğer kişiler tarafından anlaşılması için sizi etiketleyen kişinin takviminizi görüntüleme izni olması gerekir. Özellikle de çalışanlar için oldukça faydalı olan bu yeni özellik, şu an için Google Workpace kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Özellikle de Şubat ayının sonuna kadar dünya genelindeki tüm kullanıcılar için sunulacak. 

 


Google Dökümanlar artık kelime sayısını göstermeye başladıGoogle Dökümanlar artık kelime sayısını göstermeye başladı
Google Dokümanlar’da metin kısayolları nasıl kullanılır?Google Dokümanlar’da metin kısayolları nasıl kullanılır?
İnternet olmadan Google Dokümanlar nasıl kullanılır?İnternet olmadan Google Dokümanlar nasıl kullanılır?

PAYLAŞ