Google Dökümanlar kullanımını kolaylaştırılıyor - Haberler - indir.com

Google Dökümanlar kullanımını kolaylaştırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-26 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google Akıllı Yanıt özelliğini Dokümanlar uygulamasındaki yorumlara da getireceğini duyurdu

Google, AI destekli Akıllı Yanıt özelliğini son birkaç yıldır Dokümanlar ve Gmail'de genişletiyor ve şimdi zaman kazandıran özelliği Dokümanlar'daki yorumlar bölümüne getirerek paylaşılan dokümanlar üzerinde daha hızlı işlem yapmalarına olanak tanıyor.

Google'ın otonom araçları yollardaGoogle'ın otonom araçları yollarda

Çevrimiçi belgeleri kapsayacak bu özellik, tamamen mesajı doğru almak için yorumlar ve düzenleme ile ilgili. Bu nedenle Google, Akıllı Yanıt ve diğer AI özelliği olan Akıllı Yazma'yı Dokümanlar'ın yorumlar bölümüne getirmeye odaklandı. Bu özellik üzerinde oldukça hassas davranan şirket önerilen düzenlemeler, sıkı son tarihler altında yazılmış olsalar bile hata olmamasını istiyor.

Artık Google'ın yapay zeka tarafından yazılan yorum yanıtlarını seçebilir veya kendinizinkini İngilizce olarak yazabilirsiniz. Bu özellik tüm Dokümanlar kullanıcıları için varsayılan şekilde açık olacak olsa da, kullanıcılar diledikleri zaman Araçlar menüsü içindeki Tercihler bölümünden bu ayarı kapatabilir. Öneriler, yorum dizilerinde yanıt kutusunun altında görünecek. Fakat özellik şimdilik sadece İngilizce çalışıyor.  

Google Docs'da zaman çizelgesi nasıl oluşturulur?

Google kullanıcıların sıklıkla yazdıkları cümlelerde zaman kazanmalarına yardımcı olmak, yazım ve dil bilgisi hataları olasılığını azaltmak için 2020'de Dokümanlar için Akıllı Yazma'yı başlatmıştı. Şirket yayımladığı blog yazısında küçük hataların neden bir mesajı baltalayabileceğini ve Dokümanlar'ı Akıllı Yazma ile kullanırken bile hataların düzenleme sürecinden geçebileceğini gösteriyor. 

Google, bir Workspace blog yayınında  (italik yazımız) "Akıllı Yanıt, ilgili yanıtlar önererek Dokümanlar'daki yorumları yanıtlarken size zaman kazandırabilir " diyor. Dokümanlar'daki yorumlar için Akıllı Yanıt özelliği, Google Workspace müşterileri, G Suite Basic ve Business müşterileri ve kişisel Google Hesabı olan kişiler de dahil olmak üzere herkese sunulacak. Akıllı Yanıt açıkken, kullanıcılar Google Dokümanlar'da bir yorum dizisini tıklayabilir ve Akıllı Yanıt, Google'ın yapay zekasında varsa yanıtlar önerir. 

Ancak Google, Akıllı Yanıt'ın her durumda öneri sunmayabileceğini ve bunun çalışması için yorum dizisinin İngilizce olması gerektiğinin de altını çizdi. Dokümanlar kullanıcısı Google'ın önerisini kabul ederse, onu tıklayıp Google'ın önerisine göre gönderebilir veya ortak yazarlarla paylaşmadan önce metni düzenleyebilecek. Özelliğin ilerleyen zamanlarda farklı dilleri de desteklemesi bekleniyor.


Google Maps geçiş ücretlerini göstermeye başlıyorGoogle Maps geçiş ücretlerini göstermeye başlıyor
Google Sağlık Alanında Yeni Stratejiler GeliştiriyorGoogle Sağlık Alanında Yeni Stratejiler Geliştiriyor

PAYLAŞ