Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Google Dokümanlar çevrimdışı nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-20 15:00:04
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Google tarafından geliştirilen ve Dokümanlar ismi ile kullanıma sunulan Google Dokümanlar pek çok farklı özelliğe sahiptir. Uygulamaya eklenen ve pek çok kullanıcı için büyük bir kolaylık sağlayan özelliklerden birisi ise Google Dokümanlar çevrimdışı desteğidir. Kullanıcıların ücretsiz bir şekilde kullanabildiği bu uygulamanın, çevrimdışı desteği alması internet bağlantısının mevcut olmadığı durumlarda bilgisayar ve telefonlar üzerinden Google Dokumanlar kullanılmasına imkan sağlamaktadır. Hem mobil hem de masaüstü sürümde desteklenen mevcut özellik için kullanıcıların önceden çevrimdışı düzenlemeyi etkin hale getirilmesi gerekmektedir. Standart özelliklerde kapalı olarak kullanıma sunulan çevrimdışı düzenleme, yapılacak birkaç işlem sayesinde kolayca aktif hale getirilmektedir.

Google Dokümanlar masaüstünde çevrimdışı nasıl kullanılır?

Google Dokümanlar yeni bir özellik kazandıGoogle Dokümanlar yeni bir özellik kazandı

Google Dokümanlarda çevrimdışı düzenleme özelliğini aktif hale getirilebilmesi adına Öncelikle Google Dokümanlar bölümüne erişim sağlanması ve ayarların açılması gerekmektedir. https://drive.google.com/drive/settings adresi üzerinden erişim sağlanabilecek ekranda, Google Dokumanlar ile ilgili yer alan çevrimdışı özelliği aktif hale getirilmelidir. Mevcut özellik aktif hale getirildikten sonra Google Dokumanlar açılarak hangi dosya için çevrimdışı özellik kullanılmak isteniyorsa dosyaya sağ tıklayarak çevrimdışı kullanılabilir seçeneği aktif hale getirilmelidir. Bu seçenek aktif hale getirildikten sonra ilgili özelliğe masaüstünde internet bağlantısı olmasa dahi dosyaya erişilebilir.

Google Dokümanlar mobil uygulamada çevrimdışı nasıl kullanılır?

İlgili özellik hem iOS hem de Android işletim sisteminde desteklenmektedir. Özellikten yararlanmak için Google Dokumanlar uygulamasının açılması ve ardından çevrimdışı destek alınmak istenen dosyanın köşesindeki üç noktanın seçilmesi gerekir. Ardından açılacak olan menüden çevrimdışı kullanılabilir yap seçimi ile birlikte dosyanın çevrimdışı bir şekilde kullanılması sağlanabilir.

Google Dokümanlar’da açılan her bir dosya, Google Drive içerisinde saklanmaktadır. Bu nedenle çevrimdışı destek alınmak istenmesi halinde Google Drive açılarak ilgili çevrimdışı desteği bulunan klasörler ve dosyalar arasında düzenlenmek istenen içeriğin bulunması yeterlidir. İlgili özelliğin kullanılması halinde çevrimdışı olarak yapılacak tüm düzenlemeler internet bağlantısı sağlandığından eşitleme yolu ile yüklenecek ve güncel versiyon kullanılabilir hale gelecektir. Bu bakımdan çevrimdışı kullanımda kullanıcıların herhangi bir veri kaybı gibi durumu söz konusu değildir. Kişiler bağlantı olmaksızın bu özelliği böylece kullanabilir.





PAYLAŞ