Google Dokumanlar olarak adlandırılan Google Docs, Microsoft Office Word ile benzerlik göstermektedir. Pek çok farklı işlemin yapılabildiği uygulamada en çok zaman çizelgesi hazırlanılmasında zorluklar yaşanmaktadır. Bu tür durumlarda Google Docs’da zaman çizelgesi nasıl oluşturulur rehberinden destek alabilirsiniz. Klavye kısa yolları, bulut destekli çalışma ortamıyla çoğu kişi için öncelikli tercih edilen bir uygulama olan Google Docs’ta zaman çizelgesi gibi teknik konularda alacağınız destek ile birlikte Google Docs’a daha fazla hakim olarak işlerinizi daha hızlı bir şekilde çözümleyebilirsiniz.

Google Dokümanlar çizim aracı ile çizelge oluşturma

Google Dokümanlarda pek çok farklı çizim yapılmasına imkan sağlayan çizim aracı, zaman çizelgesi oluşturmak için de kullanılabilir. Renkler ve şekillerde istenildiği gibi çizelgeler hazırlanabilir.

Ekle > Çizim > Yeni adımlarını takip ederek çizelgeyi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Şekiller bölümünden dilediğiniz gibi şekilleri kullanabilir, metinler ekleyebilirsiniz.

Şablonlar üzerinden zaman çizelgesi oluşturma

Zaman çizelgesi oluşturmak için daha pratik bir yol tercih edenler şablonları kullanabilir. Google Dokümanlar, zengin bir şablon galerisine sahiptir. Sadece zaman çizelgesi için değil, pek çok farklı tablo ve işlem için şablon desteği alabilirsiniz. Şablonlara göz atarak zaman çizelgesi için hazırlanan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Şablon belirledikten sonra seçmeniz yeterlidir. Otomatik olarak bir kopyası oluşturularak kullanımınıza sunulacaktır.

Üçüncü taraf eklentilerinden yararlanın

Google Dokümanlar, üçüncü taraf eklentileri de destekler. Lucidchart ve Draw.io gibi pek çok eklentiden alacağınız destek ile daha hızlı ve özel zaman çizelgeleri hazırlayabilirsiniz. Üstelik mevcut eklentilerden alacağınız destek ile farklı Google Dokümanlar çalışmalarınızda da destek alabilirsiniz. Eklentilerde öncelikle farklı bir sayfa üzerinden seçim yapmanız gerekir. Ardından ana Google Dokümanlar belgeniz üzerinden düzenleme aşamasına geçebilirsiniz.

Zaman çizelgeleri başta olmak üzere pek çok farklı çizim desteğinin elde edilmesini sağlayan Google Dokümanlar, alternatif pek çok uygulamaya ve web programlarına sahip olsa da her bir noktadan erişme imkanı, Google’ın servisini ön plana çıkartmaktadır. Üstelik Google hesabı üzerinden herhangi bir ek işlem yapmaya gerek kalmadan kullanılabilmesi Google Dokümanlar için en cazip özelliklerden bir diğeridir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir