Google Docs'da Okul Hazırlığı - Haberler - indir.com

Google Docs'da Okul Hazırlığı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-03 15:00:10
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Google Docs, öğrenci odaklı yeni özelliklerini kullanıma sundu. Google okulların açılmasıyla ödevlerle boğuşacak öğrencileri bir nebze olsun rahatlatmayı amaçlıyor.

En önemli yenilik Google Docs Android kullanıcılarına geldi. Docs'ta bir doküman hazırlarken sayfayı terk etmeden Google üzerinde arama yapmayı sağlayan Research özelliği kullanıma sunuldu. Sağ üst kısımdan erişilen bu menüye basıldıktan sonra pencere ikiye bölünüyor ve Google arama sonuçları görüntüleniyor. İhtiyacınız olan bilgiye anında erişip dokümanınıza eklebilirsiniz. 

Research in Google Docs

Bir diğer yenilik ise Voice Typing olarak adlandırılıyor. Bu özellik sayesinde klavyeye dokunmadan dokümanın yazıya dökülmesi sağlanıyor. Docs servisine Chrome üzerinden bağlandığınızda bu sesli doküman yazdırma özelliğini kullanabilirsiniz. Diğer sınıf arkadaşlarınız dokümanda bir değişiklik yaparsa Docs üzerinden takip edilebiliyor. 

Voice typing in Docs

Yeni eklenen Explore aracı ile tablo ve grafikleri rahatça oluşturabilirsiniz. Android cihazınızdan yada masaüstü olarak Docs kullanırken sadece rakamlar girilerek grafikler oluşturmanız mümkün.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ