Google Docs, Sheets ve Meet gibi araçlar yenileniyor - Haberler - indir.com

Google Docs, Sheets ve Meet gibi araçlar yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-20 16:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD merkezli teknoloji ve internet devi Google’ın dün başlayan Google I/O etkinliğinde birçok yeni teknoloji ve yeni ürün tanıtıldı. Bunun yanı sıra uygulamalarının yeni özelliklerinden de söz eden Google araçları arasında köprü kuracak ve işlevselliği arttırarak kullanım sınırlarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Goole’ın üç gün boyunca devam edecek I/O etkinliğinin ilk günü dündü. Andoir 12 dahil olmak üzere pek çok yenilikten bahseden şirket iş ve okul hayatında kullanılan birçok ürününe getireceği yeni özellikleri de açıkladı. Yapılacak yenilemeler; Sheets, Docs ve Meet gibi birçok aracın sınırlarını ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Samsung akıllı saatlerinde Google'ı kullanacakSamsung akıllı saatlerinde Google'ı kullanacak

Google Chrome 90 çıktı, işte yenilikler

Pandeminin de etkisiyle kullanıcı sayısında büyük bir artış yaşanan bu uygulamalar bazı özellikleriyle eksik olsa da Google bu eksiklikleri kapatmak için yoğun bir çalışmanın içine girmişti. Pandemi sonrasında da uygulamalarına olan ilginin kaybolmamasını isteyen şirket bunun için yeni özellikler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Bunun için şirket bazı araçları modernize ederek kullanımı büyük ölçüde kolaylaştıracak. Örneğin Google Docs’taki sayfalandırma özelliği artık kapatılabilecek ve kullanıcılar yazılarda emoji kullanılabilecekler. Google Sheets ise direkt olarak Meet’le birlikte kullanılabilecek..

Google araçları, doğrudan Meet'te kullanılabilecek

Google yenilikler kapsamında Docs’u sayfasız hale getirecek. Kullanıcılar artık yazdıkları yazıları sayfalara ayırma özelliğini isteğe bağlı kapatabilecekler. Bu sayede uzun açıklamalar, bol görselli anlatıma sahip yazılar bölünmeyecek ve içerikler dijital ortamda incelenmeye daha uygun bir düzende görünecek. Ayrıca Docs yazılarında emoji kullanımı da mümkün hale gelecek. Bu simgeler bazı kullanıcılar tarafından tercih edilmese de, artık sadece kişisel hayatımızda değil, iş hayatımızda bile karşımıza çıkacak kadar yaygın bir kullanıma sahipler. Emoji kullanmayı tercih eden çalışanlar, iş yazılarında ‘anlatımı güçlendirmek’ için simgeleri araya sıkıştırabilecekler.

Meet görüşmelerinde de Google’ın diğer pek çok aracı doğrudan kullanılabilecek. Slides, Docs ve Sheets dosyaları, Meet görüşmesi esnasında ek bir araç gerekmeden görüntülenebilecek ve düzenlenebilecek. Ayrıca aynı özellik Google Chat uygulamasında da kullanılabilir olacak. Bu da ortak ödevler ve sunumları kolaylaştıracak

Google’ın uzaktan eğitim ve çalışmayı kolaylaştıracak yeniliklerinden bir diğeri de ‘Smart Chips’ adındaki yeni bir özellik olacak. Kullanıcıların birbirini tanımasını sağlayacak bu ‘yaka kartları’; yer, işyeri, görev ve benzeri bilgilere erişim imkanı sunacak.

 


Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      
Google Wear OS 3.0 duyurulduGoogle Wear OS 3.0 duyuruldu

PAYLAŞ