Google Docs Nedir? - Haberler - indir.com

Google Docs Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-30 19:02:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google tarafından geliştirilen ve Türkiye'de Google Dokümanlar olarak tanımlanan Google Docs ücretsiz Microsoft Office benzeri araçlarını içerir. İçerisinde Excel ya da kelime işlemci olarak Word tarzı uygulamalar bulunan Google Dokümanlar sayesinde Microsoft Office programlarında olduğu gibi pek çok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik ücretsiz olan bu programlar, sanal bir şekilde çalışmanızı sağladığı gibi internet tarayıcısı üzerinden kolay bir şekilde Google Dokümanlara ulaşılması mümkündür. 

Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti 

Google Docs'da Okul HazırlığıGoogle Docs'da Okul Hazırlığı

Google Docs Kullanımı

Microsoft tarafından geliştirilen ofis uygulamaların hepsi ücretlidir. Kişilerin masaüstünde kullanabildiği bu uygulamalar için ücretli lisansları satın alması gerekir. Fakat Google Docs ücretsizdir ve tüm kullanıcılara açık bir şekildedir. Bu bakımdan kişilerin herhangi bir şekilde ücret ödemeden ve sadece üyelik üzerinden işlem yapması mümkündür.

Google Docs boş için hazırlanmış olan internet sayfasına giriş yaptığınızda burada yer alan farklı uygulamaları kullanma şansı elde edebilirsiniz. Dosya doküman oluşturmak, tablolar hazırlamak ve kişilerin farklı kişilerle bu çalışmalarını paylaşabilmesi oldukça kolaydır. Üstelik bulut sistemi olduğu için kişiler farklı cihazlardan ve bilgisayarlardan da bu dosyalarına ulaşabilmektedir. Böylece herhangi bir kurulum gerektirmeyen sistem sayesinde ofis çalışmalarının yapılması da kolaylaşmaktadır

Google Docs farkı ne?

Microsoft Office Word ve Excel uygulamaları ile benzer olsa da Google Docs tüm özellikleri içermemektedir. Bu nedenle sade ve basitleştirilmiş yapısıyla temel işlevleri kullanabileceğiniz Google Docs, sizlere işlerinizi kolay bir şekilde yapma imkanı sağladığı gibi Microsoft Office belgelerini de açmanızı mümkün kılmaktadır. Bu bakımdan sadece yeni belge oluşturma ve çalışmalar için değil bilgisayarınızda ya da mailinize gelen Microsoft Office dosyalarını da online olarak Google Docs yardımı ile açabilirsiniz. 

Google, Dökümanlar ve E-Tablolar için Eklenti Desteğini Duyurdu

Google Docs avantajları neler

Google Docs, bulut sistemine sahip olduğu için tüm çalışmalarınızı saklar ve herhangi bir kesinti olmaksızın internet bağlantınızın olduğu her zaman çalışmanıza imkan tanır. Üstelik internet bağlantınız kesilse dahi çevrimdışı uygulama sizlere destek verir ve internet bağlantısının gelmesiyle birlikte yapmış olduğunuz tüm değişiklikler online belgeye kayıt edilir. Böylece herhangi bir kesinti ya da kayıp olmaksızın çalışmalarınızı kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik dosyalarınız için hazırlamış olduğunuz tüm çalışmaların geçmiş versiyonlarına geri dönerek kaybettiğiniz ya da erişim sağlamak istediğiniz eski yazılarınıza da kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Google Docs indirme işlemleri nasıl yapılır?

Google dokümanlar bilgisayarlar için indirilmeye gerek kalmadan tarayıcı üzerinden erişilebilir durumdadır. Fakat tablet ya da telefonlar için kişilerin uygulamayı indirmesi daha kolay bir yönetim olacaktır. Bu açıdan Google Play Store ya da App Store üzerinden uygulamaları indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefonlar için hazırlanmış olan sürümlerde tarayıcıda olan sürümlerden herhangi bir fark bulunmadığı gibi tüm özellikleri aynı şekilde telefonda da kullanmanız mümkündür. 

Google, Dokümanlar ve E-Tablolar Mobil Uygulamalarını Yayınladı 



PAYLAŞ