Google Docs ile Blog Nasıl Kurulur?         - Haberler - indir.com

Google Docs ile Blog Nasıl Kurulur?        

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-14 21:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Blog kurmak isteyenlere alternatif olarak geliştirilen yeni sistem, herhangi bir alan adı ya da hosting olmadan kullanıcıların kolay bir şekilde blog yazılarını paylaşmasını sağlıyor. 

Google Dokümanlara alternatif 4 servis

Google Dokümanlar'a Tablo Düzenleme Desteği Geldi!Google Dokümanlar'a Tablo Düzenleme Desteği Geldi!

Konu ile ilgili yapılan tanıtımlarda yeni girişim You Don't Need Wordpress adı dikkat çekerken yeni yazılım, kullanıcıların Wordpress ya da alternatif sistemleri kullanmadan blog oluşturmasını sağlıyor. Google Dokümanlar ve Google Drive araçları üzerinden gerçekleştirilen blog açma işlemleri sayesinde kullanıcılar blog yazılarını kolay bir şekilde paylaşabiliyor.

You Don’t Need WordPress ile blog nasıl açılır?

Bu yeni sistem ile blog açmak isteyen kullanıcıların resmi siteye erişim sağlaması gerekmektedir. Youdontneedwp .com üzerinden erişim sağlayabileceğiniz bu sistemde, üyelik alarak çalışmaya başlayabilirsiniz. İşte adım adım blog açma ve blog yazısı yayınlama işlemleri. 

Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti

Bu bölüm üzerinden Create your blog seçeneğini seçin.

Daha sonrasında ise yukarıda görülen ekrandan kişilerin üyelik bilgilerini girerek üye olması ya da mevcut üyelikleri için aşağıda yer alan Log in seçeneğini kullanması gerekmektedir.

Üyelik bilgilerini girdikten sonra kullanıcıların Google hizmetlerine erişim sağlamak adına hangi hesabını kullanacağı sorulacağı ekran açılacaktır. Burada da yine gerekli Google hesabınızı girmeniz gerekiyor.

Hesap girişi sonrasında ise kullanıcıların hangi konularda uygulamaya izin verdiği ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı ekran gösteriliyor. Burada izin ver seçeneğini kullanarak bir sonraki ekrana geçiş yapın.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra ise kullanıcıları yukarıda görüldüğü gibi bir ekran karşılıyor. Burada yayınlanan içeriklerden taslaklara kadar tüm içerikler sıralandığı gibi kullanıcıların yeni blog oluşturması adına sağ tarafta yer alan New Blog Post seçeneğini tercih etmesi gerekiyor.

Yukarıda da görüldüğü gibi kullanıcıların yeni blog yazısı oluşturması adına Google Dokümanlar üzerine aktarım yapılıyor ve birleştirilmiş editör sayfasında yazılarınızı düzenleyerek yayınlamanıza imkan sağlanıyor. Burada yeni görseller ve tablolar ekleyerek zenginleştirebileceğiniz blog yazısında son olarak publish butonuna basmanız yeterli oluyor.

Yazılarınızı ekledikçe ekran görüntüsünde yer aldığı gibi yazılar listelenmeye başlanıyor.

Yazı içerik sayfası görünümü bu şekilde olan sistemde, isterseniz link, isterseniz de profilini paylaşarak bloğunuzu yayınlamaya başlayabilirsiniz. Blog adresiniz ise site sonuna /kullanıcıadı şeklinde oluşturuluyor. 


Google Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklentiGoogle Dokümanları daha etkin kullanmanızı sağlayacak 10 eklenti

PAYLAŞ