Google dışında kullanılabilecek 5 arama motoru - Haberler - indir.com

Google dışında kullanılabilecek 5 arama motoru

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-28 14:50:34
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Popüler arama motoru Google, dünyanın açık ara farkla en fazla tercih edilen arama motoru olarak karşımıza çıkıyor.  Kullanıcılar, internet dünyasında aradıklarını, Google üzerinden genellikle buluyorlar ve bu nedenle ayrı bir arama motoruna ihtiyaç duymuyorlar. Google, aranılanı bulamadığında da, insanlara Google'da yoksa başka yerde de bulamam diye düşündürecek kadar da güvenilir. Fakat yine de bazı kullanıcılar alternatif arama motorlarını tercih etmek istiyorlar. Bazı kullanıcıları, Google'ın her bilgiyi saklaması da rahatsız edebiliyor. Bu anlamda isteklerinizi karşılayabilecek, Google dışında 5 farklı arama motoru şu şekilde sıralanabilir;

Qwant

Fransız kökenli bir arama motoru olan Qwant, rakiplerine göre görsel anlamda daha iyi görülüyor. Qwant üzerinde görsel, metin ve sosyal medya araması yapmak mümkün. Bu arama motorunun bilgilerinizi depolamıyor olması da güven açısından tercih edilebilirliği yükseltiyor.

qwant.com

Gibiru

AnonymouX eklentisinin yapımcılarının imzasını taşıyan Gibiru, 2009'dan beri arama motoru hizmeti veriyor. Kullanıcılarını sansür ve gizlilik problemleriyle de boğuşturmuyor.

gibiru.com

StartPage

2009 yılında kurulan bir başka arama motoru olan StartPage, kendi arama algoritması ile diğer arama motorlarından ayrılıyor. Kullanıcılarına ücretsiz proxy servisi de sunuyor.

startpage.com

SearX

Bilgi ve kullanım alışkanlıklarınızı saklamamasıyla bilinen bir diğer arama motoru da SearX. Google ve Wikipedia gibi kaynaklardan da sonuç çeken SearX'in de kendine ait bir arama algoritması var.

searx.me

Search Encrypt

Son olarak Search Encrypt, günlük 23 milyondan fazla tekli ziyaretçiye sahip. Bilgilerinizi yalnızca 15 dakika saklıyor ve 15 dakika sonrasında tüm bilgilerinizi siliyor. Bu da yine güvenlik arayan kullanıcılar için iyi bir yöntem oluyor.

searchencrypt.com





PAYLAŞ