Google değişikliği açıkladı! Arama motoru optimizasyonu teknikleri nasıl değiştirilecek? - Haberler - indir.com

Google değişikliği açıkladı! Arama motoru optimizasyonu teknikleri nasıl değiştirilecek?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-30 09:30:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dünyanın teknoloji devi şirketleri arasında olan Google’in internet teknolojileri için geliştirdiği yazılımlarda büyük bir önem taşıyor. Şirketlerin arama sonuçlarında listelenmesi için arama sürecini kullanıcılar açısından bir süzgeç haline getiren Google bildiğiniz üzere Arama motoru optimizasyonu teknikleri ile, içeriklerin listelenmesi için belirli kurallar koymuştu. 

Çağımızda kullanıcıların birbirlerine ulaşabilmesi açısından büyük bir önem taşıyan “Arama motoru optimizasyonu” farklı dönemlerde Google’ın yeni aldığı kararlar doğrultusunda değişiklik gösteriyor. Bu kararlar bazen başlık yazılımlarıyla, içerik konularıyla olabildiği gibi sitelerin desteklediği eklentiler doğrultusunda da olabiliyor. Dün bu konu hakkında kritik bir açıklama yapan şirket flash içeriklerin kaderinin değiştiğini belirtti. 

Google bir projenin daha fişini çektiGoogle bir projenin daha fişini çekti

Google yeni arama motoru optimizasyonu kararıyla Flash'a veda ediyor! 

Google’ın mühendislik müdürü olan Dog-Hwi Lee’nin Google’ın blogu üzerinden yaptığı açıklamada flas içeriklerin artık desteklenmeyeceğini açıklayarak sitelerdeki hareketli içeriklerin dikkate alınmayacağının altını çizdi. 

Google'dan SEO tartışmalarına son noktayı koyan o yenilik geldi

Artık kullanılmayan, çok rağbet görmeyen ya da önemini yitiren uygulamaları devre dışı bırakma kararını alan şirket görünüşe göre bir multimedya yazılımı olan Flash için de aynı politikayı izleyecek. Bu yazılıma veda etmeye hazırlanan Google, “Arama motoru optimizasyonu”nda yaptığı değişim nedeniyle bundan sonra flash içeriklerin arama motoru kayıtlarında yer almayacağını açıkladı. Google’ın dün açıklamış olduğu bu şaşırtıcı karar artık animasyonlu içeriklerinde öneminin ciddi bir oranda azalacağını gösteriyor. 

Bunun yanı sıra söz konusu kararın SWF uzantılı içerik üretiminde bulunan web sitelerine de büyük bir darbe vuracağı kesin. Hatırlarsanız Google aslında birkaç sene önce 2020 senesinde flash projesini bitireceğini duyurmuştu. 

Bazı kullanıcılar flash eklentisinin son derece güvensiz olduğunu düşünerek bunun yerine alternatif eklentiler kullanmaya başlamıştı. Bunun yanı sıra Apple’da 2010 senesinde SWF uzantılı flash içeriklerinin iPheone’larda desteklenmediğini çünkü bu içeriklerin düşük performansa neden olduğunu açıklamıştı. Senelerdir yavaş yavaş kullanıcı kaybeden flash ile ilgili Google’ın kaldırma kararının nedenini anlamış olsak da, bu kararın birçok internet sitesine zarar vereceği de bir gerçek. 


Google kendi çalışanlarını gizli gizli gözetliyor mu?Google kendi çalışanlarını gizli gizli gözetliyor mu?
Google Play Müzik, indirilme sayısı şaşkınlık veriyorGoogle Play Müzik, indirilme sayısı şaşkınlık veriyor

PAYLAŞ