Google, DeepMind Sayesinde Enerji Tüketimini Yüzde 15 İyileştirdi - Haberler - indir.com

Google, DeepMind Sayesinde Enerji Tüketimini Yüzde 15 İyileştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-08-07 10:00:00
Editör : Caner Küçükbinar
Kategori : Teknoloji

Google her gün kullanıcıların işine yarayacak ve onları gerektiğinde zor durumdan kurtaracak çalışmalara devam ediyor. Marka yaptığı çalışmalarla daha pek çok zaman diliminde teknoloji ve internet dünyasının lideri olmaya devam edecektir. En son çalışması olan DeepMind ile enerji tüketimini en aza indirgemeye çalışan marka, ilerleyen günlerde adından sıkça söz ettireceğe benziyor.

DeepMind ve Google Birleşmesi

2014 yılında Google, Deepmind'ı satın alarak önemli bir adım attı. Deepmind yapay zekâ şirketi olarak bu zamana kadar en çok oynanan oyunlara imza atan önemli firmadır. AlphaGo uygulamasıyla hatırlanacak olan Deepmind, dünyanın en iyi Go oyuncusunu yenerek önemli başarıya imza attı. Öğrenebilme ve kendini geliştirme kapasitesine sahip olan Deepmind, Google tarafından iyileştirerek enerji tüketimini %15 oranında azaltmaya çalıştı. Enerji tüketiminden sorumlu olan Deepmind'ı iyileştiren Google önemli bir başarı kazandı.

Google ve Data Merkezleri

Google sorunsuz hizmet vermek için devasa data merkezi ile çalışmaktadır. Haftanın 7 günü 24 saati hizmet veren data merkezi büyük ölçekte güç harcaması yapmaktadır. Merkezde bulunan makineleri iyileştiren ve sistemi düzenleyen marka daha iyi hizmet için gerekli çalışmalara başladı.

Enerji Harcama İstatistikleri

Deepmind enerji kullanımında % 15 daha verimli olmaya başladığı günden bu yana milyonlarca doların Google'un kasada kalacağı düşünülmektedir. İstatistiksel olarak rakamlara vurulması gerektiğinde ABD'deki çalışmaları dikkate alabiliriz. Amerika'da bulunan şirketler megavat için 25 dolar ile 40 dolar arasında ödeme yapıyorlardı ve 2014 yılında Google tarafından 4,402,836 MW enerji kullanıldı.

Demis Hassabis'in Düşünceleri

Deepmidn'in ünlü kurucusu olan Demis Hassabis yapılan çalışmanın maliyet açısından büyük bir tasarruf olduğunu ve ayrıca çevreye de faydalı olduğunu dile getirdi. Deepmind veri meri merkezlerinde 120 farklı değişkeni kontrol ederek soğutma sistemleri, fanlar ve pençeleri bile kontrol sistemine dahil etti. Kurucu bu duruma kendilerinin bile şaşırdıklarını söyledi. Yapay zeka teknolojisi içinde önemli yere sahip olan Deepmind daha çok sanayi devrimi içinde önemli yer edinmektedir. İlerleyen dönemlerde hayal gücü ve teknolojik imkanlarla robot teknolojisine geçileceği düşünülmektedir.

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ