Google, dava açan Sonos iddialarına ne cevap verdi? - Haberler - indir.com

Google, dava açan Sonos iddialarına ne cevap verdi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-06 14:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dev isim Google'ın Pixel 5'in ortaya çıkmasından sadece bir güm önce, Sonos arama devine karşı patenti daha ihlal ettiğini iddia edecek yeni bir dava açtı. Patentler, Trurplay ayarlama aracı da dahil olmak üzere Sonos'un en iyi bilinen özelliklerinden bazılarının temelini oluşturan teknolojiyi kapsıyor. 

Google'ın Sonos davasına karşı verdiği cevap

Yeni açılan dava, Sonos ile Google arasında devam eden yasal tartışmalardaki en son gelişme olarak görülüyor. Sonos, Google’a ilk olarak 2020‘nin başında dava açtı. O sırada şirketin, kablosuz hoparlörlerin birbiriyle senkronize olmasını sağlayan bir teknolojiyi ayrıntılarıyla anlatan biri de dahil olmak üzere beş hoparlör patentini ihlal ettiğini iddia etti. Haziran ayında Google, konuşmacı şirketin arama, yazılım, ağ iletişimi ve ses işleme teknolojilerini lisans ücreti ödemeden kullandığını iddia ederek Sonos’a karşı çıktı. Savunmasında arama motoru, "Google diğer şirketlere patent ihlali nedeniyle nadiren dava açsa da, burada fikri mülkiyet haklarını ileri sürmelidir" dedi.

Google, Android iş ortaklarının güvenlik açıklarını paylaşacakGoogle, Android iş ortaklarının güvenlik açıklarını paylaşacak

Bir Sonos sözcüsü, "Sonos’un hem kendi iyiliği hem de diğer daha küçük yenilikçi şirketlerin iyiliği için daha fazla tahakküm altına almaya çalışan tekelcilere karşı çıkmasının hayati önem taşıdığına inanıyoruz" şeklinde konuştu. Google açısından bu tartışmalara girmenin zamanı değil. Pixel 5 etkinliğinde, şirket büyük olasılıkla Nest markalı yeni bir akıllı konuşmacı duyuracak. Google, aynı zamanda kendisini ABD ve AB’deki rekabet soruşturmalarının da merkezinde buluyor. İkinci bir dava bu soruşturmalara değer katabilir.


Google Takvim görev özelliği geldiGoogle Takvim görev özelliği geldi
Google Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özelliklerGoogle Haritalar Live View güncellemesi ve yeni özellikler
Google, selfie filtrelerini kaldırmaya hazırlanıyorGoogle, selfie filtrelerini kaldırmaya hazırlanıyor

PAYLAŞ