Google, çok yönlü Berlin ofisini açtı - Haberler - indir.com

Google, çok yönlü Berlin ofisini açtı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-23 14:15:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Google’ın, yeni ofisi Berlin’de açıldı. Yeni ofis, çok yönlü olması ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Google, açtığı ofisleri dünya genelinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Teknoloji dünyasına büyük katkılarda bulunan şirket, bu anlamda neredeyse her alanda faaliyet gösteriyor. Birçok başarılı işlere imza atan Google, dünya genelindeki ofislerine şimdi bir yenisini daha ekledi. Google CEO’su Sundar Pichai öncülüğünde, Almanya’nın Berlin şehrinde yeni bir Google ofisi açıldı. Bu ofisin diğerlerinden biraz daha farklı olacağı düşünülüyor. Çünkü ofis, çok yönlü olması ile dikkatleri direkt üzerine toplamayı başardı. Birçok alanda faaliyet göstermesi beklenen ofiste, Google’ın başarılı işlere imza atması bekleniyor.

Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyor

Berlin ofisi, Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olacak

Google’ın CEO’su Sundar Pichai öncülüğünde Berlin'in Müzeler Adası bölgesinde açılan yeni Berlin ofisi, sahip olduğu çok yönlü profili ile dikkatleri üzerine topladı. Ofiste, yapay zeka Google ürünleri, Google uygulamaları gibi pek çok alanda faaliyet gösterilecek. Bu açıdan, Berlin ofisinin Avrupa pazarında önemli bir yere sahip olacağı söyleniyor. Cloud, Google Play, YouTube ve şirket destekli Startup'lar için ofisin alanı 8 bin 500 metrekare olarak seçildi. Derin öğrenme odaklı yapay zeka çalışmaları ve bunların yanında pazarlama, satış politikalarının da yürütüleceği ofiste, 300 kişi çalışacak.

Google, Berlin’de açtığı ofisle birlikte, Almanya’daki dördüncü ofisini açmış oldu. Bu ofisten önce, Hamburg’daki merkez, Münih’teki bir geliştirme merkezi ve bir ofise daha sahipti. Almanya’da bulunan Google çalışanı da böylece bin 400’e yükseldi. Ofis içerisinde, kafeterya, fitness merkezi, masaj odası ve modern konferans salonları da sunan Google, çalışanlarının rahatına da önem veriyor. Pichai tarafından açılan yeni ofise dair açıklama yapan CEO, “Google, Avrupa’ya yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ediyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da 39 ilde ve 25 ülkede yaklaşık 16.000 kişiyi istihdam ediyoruz. Avrupa'da, 2007'den beri, beş veri merkezine 4.3 milyar euro'dan fazla yatırım yaptık” ifadelerini kullandı. Google’ın Avrupa pazarında büyük bir yeri olduğunu söyleyen Pichai, bu bölgede 22 milyar dolar kazandıklarının da altını çizdi.





PAYLAŞ