Google çocuklar için yeni güvenlik önlemleri alıyor - Haberler - indir.com

Google çocuklar için yeni güvenlik önlemleri alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 17:00:18
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketleri son dönemlerde çocuk kullanıcıları korumak için yeni politikalar izlemeye başladılar. Bu şirketler arasında katılan Alphabeth, Google ve YouTube’un çocuklar için düzenlediği yeni gizlilik politikalarını duyurdu.

Dünyanın günden güne dijitalleşmesi hepimiz için yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Pandemiyle birlikte artan dijitalleşme hayatımıza yeni alışkanlıklar kazandırmış olsa da bu dünyanın içindeki en büyük sorun şüphesiz ki güvenlik problemi. İnternetin kötü yanlarını bilen kullanıcıların bile korunmasının zor olduğu bu dünya aslına bakarsanız çocuklar için oldukça sakıncalı. İnternetin çocukları sosyalleşmekten uzaklaştırmasının yanı sıra platformlardaki uygunsuz içerikler ve siber dolandırıcıların hedefleri olmaları çocukları korumak için şirketlerin politikalarını düzenlemesini zorunlu hale getirmiş durumda. Hatırlarsanız daha önce bazı dev şirketler ve platformlar bu konuda yeni düzenlemeler yapmıştı. Şimdide o platformlar arasına Google ve YouTube katıldı. Google çocukları korumak için yeni düzenlemeler yaparak çocuk yaştaki kullanıcıların gizliliğine odaklandı.

Google Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandıGoogle Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'nun Avrupa fiyatı açıklandı

YouTube çocuk istismarı videoları için soruşturma başlatıldı

Bir süre önce Instagram, çocukların güvenliğini sağlamak için platform üzerinde yeni önlemler almış ve 16 yaş altı kullanıcıların yeni hesap açması durumunda hesaplarının önerilen olarak gizli hesap şeklinde kullanıma açılacağını duyurmuştu. Bunun hemen ardından Apple da CSAM adlı yeni sistemini duyurmuştu. Bugün de Google ve YouTube, yine çocuklar için tasarlanan yeni gizlilik politikasını açıkladı.

Google ve YouTube çocuklar için yeni önlemler aldı

YouTube, kısa bir süre önce gizlilik politikasını düzenlemişti ancak platform şimdi de çocukların video yüklemelerinde yeni bir değişikliğe gittiğini duyurdu. Artık platform 13 ila 17 yaş arasındaki kullanıcılar tarafından oluşturulan videolarda varsayılan yükleme yerine, özel yükleme seçeneği sunacak. Şirket bu seçenek sayesinde içeriklerin sadece kullanıcı ve seçtiği kişiler tarafından görüntülenmesine imkan tanıyacak. Tabi bunun yanında kullanıcıların yine ”herkese açık olarak paylaş” seçeneğinin de tercih seçenekleri arasında yer alacağını belirtelim.

Bunun yanı sıra bu seçeneğe ek olarak YouTube, 13-17 yaş arasındaki kullanıcılar için ”mola ve uyku hatırlatıcı” özelliğini de varsayılan olarak platforma ekleyecek. Bu özellikle sayesinde otomatik oynatma özelliği de varsayılan olarak kapatılacak. Çocuklar ve genç kullanıcılar için gizlilik politikalarını sık sık güncelleyen YouTube, önümüzdeki günlerde de YouTube Kids de yer alan uygunsuz içerikleri platformdan kaldıracağını açıkladı.

Google da yine kendi platformunda konuyla ilgili değişiklikler yapmaya devam ediyor. Çocukların ve gençlerin gizliliğine odaklanan şirket  18 yaş altındaki kullanıcılar için konum geçmişini kapatıyor.

Bir diğer yenilik ise Google Görsel sonuçlarıyla ilgili. Google bugünden itibaren 18 yaş altındaki kullanıcılar için kullanıcıların kendilerinin veya ebeveynlerinin, resimlerinin Google Görsel sonuçlarından kaldırılmasını sağlayan yeni bir politika sunmaya başlıyor. Ayrıca şirket ek olarak Play Store üzerinde de yine güvenlikle ilgili önemler almaya da başlayacağını açıkladı. Bu özellik sayesinde de uygulama yükleme sırasında o uygulamanın çocuklar için yararlı olup olmayacağını tespit edecek.

 


Google Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyorGoogle Fotoğraflar, Android kullanıcıları için yeni özellik sunuyor
USB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendiUSB Güvenlik anahtarı Google Titan yenilendi

PAYLAŞ