Google Cloud nedir? - Haberler - indir.com

Google Cloud nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-09 23:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Google tarafından geliştirilmiş olan bulut sunucu sistemi Google Cloud olarak adlandırılmaktadır. Google hizmetleri ve kullanıcılara yönelik farklı uygulamaların yer aldığı Google Cloud bulut sunucu sistemleri Google tarafından hem işletmelere hem de bireysel kullanıcıları sunulmaktadır.

Google platformu özellikle sunucu geliştirme araçları ile büyük ölçekli işletmeler için de uygun bir çözüm olarak görülmektedir. Bu bakımdan gelişmiş ürün ve uygulamaların bulunduğu sistemler sayesinde Google işletmelerin en önemli ve güçlü ortaklarından birisi olmak adına Google Cloud platformunu desteklemeyi sürdürmektedir. İşletmelerin bulut sunucular ile tanışması ve aynı zamanda işlerini bulut sunucuları taşıması adına imkan sağlayan Google Cloud güçlü altyapısı ile sorunsuz bir şekilde performans sunmaktadır. Üstelik büyük veri analizi ve yapay zeka desteği ile ölçme, analiz ve ürün sunma konusunda da çeşitli çözümler sunan Google, işletmelerin farklı ihtiyaçlarını tek bir platformda toplayarak bu konuda liderliği almaya çalışmaktadır.

CloudReady nasıl yüklenir?CloudReady nasıl yüklenir?

Google Cloud neden cazip?

Kurumlar için çok kişili çalışma adına ekip çalışması sistemini de geliştiren Google bulut sistemlerinde çok kişili geliştirmelere de imkan tanımaktadır. Böylece üretkenlik ve ortak çalışma araçlarından cihaz yönetimine kadar pek çok konuda tüm kontrolü işletmelere sunan Google Cloud platform ile bu konuda öncü olmayı başarmaktadır. 

Apple, iCloud için Google'ın bulut servisini kullanıyor!

Neden Cloud?

İşletmelerin kendi sunucularını oluşturarak bu sunucuları kullanması pek çok farklı sorunu ve iş alanını ortaya çıkaracaktır. Öyle ki verilerin ve şifrelerin güvenliği gibi farklı işlemler Google tarafından üstlenildiği için işletmeler sadece iş geliştirme bölümünde çalışma şansına sahiptir. Google tarafından çok katmanlı bir güvenlik altyapısı ve aynı zamanda güvenlik ürünleri kullanılmaktadır. Böylece kişilerin çalışma esnasında güvenlik konusunda herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmaz.

Google Cloud aynı zamanda Google uygulamaları ile desteklenmektedir. Böylece Gmail ya da Google Drive gibi farklı uygulamaların da esnek bir şekilde kullanılması uygulama ve iş çözümlerine eklenmesi mümkün olmaktadır. Google tarafından geliştirilmiş olan ve fiber optik altyapı sayesinde 100'ün üzerindeki noktada ve 15 bölgede sağladığı Google Cloud hizmetlerine ücretsiz bir şekilde katılım sağlayarak deneyebilir ve uygun fiyatlandırma sayesinde sisteme dahil olabilirsiniz. 

Google ve Salesforce'tan stratejik ortaklık açıklaması


İlgili uygulamalar
Apple iCloud İçin Takma Ad Özelliği GeldiApple iCloud İçin Takma Ad Özelliği Geldi
Cloudflare'nın Yeni DNS Uygulamasını nasıl kullanılır?Cloudflare'nın Yeni DNS Uygulamasını nasıl kullanılır?

PAYLAŞ