Google Classroom Mobil Uygulaması Yayınlandı! - Haberler - indir.com

Google Classroom Mobil Uygulaması Yayınlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Uygulama

Web tabanlı eğitim yönetim sistemi Classroom geçtiğimiz Ağustos ayında resmen duyurulmuştu. Google bugün bu hizmetin mobil cihazlar üzerinden kullanılmasını sağlayan Google Classroom adındaki mobil uygulamasını indirmeye sundu.

Hali hazırda web üzerinde çalışan Classroom hizmetini bundan böyle öğretmenler ve öğrenciler mobil cihazları üzerinden de kullanmaya devam edebilecekler. Sanal bir sınıf uygulaması olarak adlandırabileceğimiz Google Classroom, öğretmenler ve öğrenciler için faydalı olan işlevsel özellikleri bir arada bulunduruyor.

Google Classroom

Öğretmenler uygulama sayesinde sanal bir sınıf oluşturabildikleri gibi bu sınıfa yeni öğrenci dahil edebiliyor, bir Google belgesini kopyalayarak öğrenciler için otomatik bir şekilde oluşturabiliyorlar. Ayrıca öğrencilere gönderilen bu belgeler daha sonra geri toplanabiliyor.

Öğrencilerin ödev takiplerini yapmaya imkan tanıyan Google Classroom sayesinde öğretmenler, ödevlerini bitiren ya da bitirmeyen öğrencileri görebiliyorlar. Bu sayede de doğrudan uygulama üzerinden gerçek zamanlı olarak geri bildirim gönderilebiliyor veya öğrencilere ödevler için not verilebiliyor.

Sadece Google Eğitim kullanıcıları için kullanıma sunulan Google Classroom mobil uygulamasını, aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Android ya da iOS cihazınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ