Google, çift faktörlü kimlik doğrulamasını Nest hesaplarında zorunlu hale getirecek! - Haberler - indir.com

Google, çift faktörlü kimlik doğrulamasını Nest hesaplarında zorunlu hale getirecek!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-12 19:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Google, Nest cihazı olup da hesabını halen Google'a taşımamış olan kullanıcılara çift faktörlü kimlik doğrulamasını zorunlu kılmak adına çeşitli hazırlıklara başladı. Google'a taşınmamış olan her bir Nest hesabına giriş esnasında bir doğrulama kodu girmek gerekecek. Bu şekilde bir güvenlik sistemi sağlanmaya çalışılacak. Google, Nest cihazlarını kullanan ve Nesy kullanıcı hesaplarını Google hesaplarına taşımayan kullanıcılar için güvenlik önlemelerini artırmak üzere çeşitli çalışmalara başladı. Google şirketinin yakın zaman içerisinde Nest hesabını Google'a taşımayan kullanıcılar için çift faktörlü kimlik doğrulama işlemini zorunlu hale getireceğinin bilgisini verdi. Bu durum ile karşı karşıya olan kullanıcılar, Nest hesaplarını kullanmaya devam etmek istemeleri halinde yeni getirilen kimlik doğrulama kodu ile beraber giriş yapmak durumunda kalacaklar.  

Şöyle ki Amazon Ring, bir süredir gasp edilen güvenlik kameraları konusuyla gündeme geliyor. Yaşanan bu kötü durum nedeniyle şirket, şifrelerini tekrar kullanıcıları ve çift faktörlü kimlik doğrulama işlemlerini atladığı için bu durumun yaşanması adına kullanıcıları suçlu buluyor. Amazon şirketi, kullanıcıların evlerini daha güvenli bir hale getirmek adına daha fazla ihtiyaç duyulması halinde evlerdeki kamera sistemlerinin güvenliğini olduğundan daha sağlam hale getirmek için çift faktörlü kimlik doğrulama sistemi alınan temel önlemler arasında yer alıyor. 

Google Nest Wifi fiyatı ve özellikleriGoogle Nest Wifi fiyatı ve özellikleri

Google hesapları daha güvenli

Yağılan araştırmalara göre Google hesaplarının Nest'ten daha güvenliği olduğu doğrulandı. Google, Nisan ayından itibaren Nest hesapları için çift faktörlü doğruluma sistemini zorunlu hale getireceğini bildirdi. Nest hesabınıza mevcut cihazınızdan farklı bir cihazda giriş yapmanız halinde Google, e-posta hesabınız tek kullanımlık bir doğrulama kodu gönderecek. Nest hesabınıza giriş yapabilmek adına bu kodu girmek mecburiyetinde kalacaksınız. Bu sayede Nest hesabına giriş yapacak kişiler bu şekilde doğrulanıyor. Uygulanan bu adımın ardından aynı cihaz üzerinden bağlantı sağlamak adına e-posta doğrulama kodunu girmenize gerek kalmayacak. 

Çift faktörlü kimlik doğrulama sistemini kullanmak istemiyorsanız hesabınızı Google'a taşımak zorundasınız. Aksi halde çift faktörlü doğrulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekiyor. Şirket konuyla ilgili, Google hesaplarının Nest'ten daha güvenli bir alt yapı sunduğunu ve hesabın taşınması halinde çift faktörlü kimlik doğrulama uygulamasına gerek duyulmayacağını ifade ediyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda Google, bu üst düzey ekstra güvenlik çalışmaları nedeniyle Nest ile çalışmayı sonlandırdığı biliniyor. Google, aynı zaman içerisinde IP adreslerine bakılarak konumda gözle görülür bir belirgin değişiklik gibi şüpheli faaliyetleri de gözden geçirerek net bilgiler elde etmeye yönelik hareket ediyor. Hatta yapılan çalışmalar arasında, otomatik ve kitle halinde girişleri engellemek için Nest hesaplarına Google tarafından reCAPTCHA da eklendi. 

Son zamanlarda akıllı cep telefonlarda meydana gelen sayısız güvenlik ihlali, kullanıcıların ürünler hakkında endişe duymalarını sağlıyor. Tüketicilerde bu durumu göz önünde bulundurarak çeşitli çalışmalar yapmaya odaklandı. Bu bağlamda Amazon Ring'i hedef alan ve geçtiğimiz aralık ayı içerisinde açılan bir dava kapsamında, şirketlerin siber saldırıların önüne geçmek adına akıllı ev aletlerine erişimini engellemek için yeterli düzeyde güvenlik sağlamadığı iddia edilmişti. 

 



PAYLAŞ