Google Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli oldu - Haberler - indir.com

Google Chrome'un Windows 7 için destek vereceği son tarih belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-11 03:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Microsoft, bir dönemin en popüler sürümü olan Windows 7'ye verdiği desteği 14 Ocak itibari ile sonlandıracağını duyurdu. Fakat şimdi, Windows 7 kullanıcılarını sevindirecek bir haber yaşandı. Google, Microsoft'un almış olduğu bu karara rağmen Chrome'u desteklemeye devam edeceğini kullanıcılara duyurdu. Google'ın bu desteği 2021 yılının Temmuz ayına kadar devam edecek.

ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, uzun bir zamandır yıldız işletim sistemi olan Windows 7'ye vermiş olduğu desteği kesti. Üstelik Windows 7'ye verilen bu desteğin son bulması, yazılım şirketlerini de harekete geçirdi ve geliştiriciler, yazılımlarının Windows 7 desteğini kesme kararı aldılar. Ancak alınan tüm bu kararlara rağmen Windows 7 kullanıcıları, işletim sisteminden vazgeçmek niyetinde değiller.

Yeni Samsung Galaxy Chromebook duyurulduYeni Samsung Galaxy Chromebook duyuruldu

Şimdi ise Windows 7 kullanıcıları için onları rahatlatacak bir gelişme yaşandı. ABD merkezli başka bir teknoloji devi olan Google tarafından alınmış olan bu karar, dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcısı konumunda olan Chrome'un uzunca bir süre daha Windows 7 desteğini sağlayacağını ortaya koyuyor. Google'ın yetkili isimleri, yaptıkları açıklamalar sonucunda Windows 7 için Chrome'u 18 daha tam manasıyla desteklemeye devam edecek. 

Google Chrome

Google tarafından yapılan açıklamalara göre Windows 7 için sağlanacak olan Chrome desteği, yazılımın bütün desteğini barındırıyor. Yani belirlenen bu süre zarfında Windows 7 kullanıcıları, Windows 10 kullanıcılarına sağlanan tüm yeni Chrome özelliklerine erişebilecekler. 15 Temmuz 2021 tarihine gelindiğinde ise Google da Windows 7  için vermiş olduğu bu desteği sonlandırmış olacak. 

Google, kullanıcı ve kuruluşların Windows 10'a geçmiş yapmalarını tavsiye ediyor. Ancak ortada kullanıcıların Windows 7 'den vazgeçmek istemediklerine dair bir gerçek de bulunuyor. Şirket de bu durumun farkında olarak kullanıcıların, en azından güvenli bir internet deneyimi yaşaması için desteğini sürdürüyor. Buna rağmen kullanıcıların Windows 7  açısından güvenlik riskine karşı savunmasız olduklarını da unutmamaları gerekiyor. 

Microsoft yetkilileri, bir süredir Windows 7  ile ilgili olarak kullanıcılara uyarılarda bulunarak bir an önce Windows 10'a geçiş yapmaları gerektiğini vurguluyor. Ancak kullanıcılar, Windows 7'nin özellikle de temiz masaüstü görünümü ve performansı hala fazlasıyla yeterli görüyorlar ve bu sebepten de Windows 7'yi bırakmak istemiyorlar. Microsoft ise her şeye rağmen Windows 7'ye vermiş olduğu desteği 14 Ocak itibari ile sonlandıracak.


Google Haritalar’da konum ekleme nasıl yapılır?Google Haritalar’da konum ekleme nasıl yapılır?

PAYLAŞ