Google Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacak - Haberler - indir.com

Google Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-27 15:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome’un mobil sürümünde yer alan Google Arama sayfasına karanlık mod desteği geliyor. Karanlık mod teknoloji dünyasında hayatımızın her alanına girmeye devam ediyor. Karanlık mod daha geniş kapsamlarda getirilmeye devam ederken, şimdi ise Chrome’un mobil sürümündeki Google Arama sayfasına karanlık mod geliyor. Söz konusu karanlık mod desteği şuan için Chrome Canary’de test ediliyor. Google, Android 10 işletim sistemi ile beraber sistem genelinde karanlık modu sağlamış ve uygulamaları ile web sayfalarına bu karanlık mod desteğini yaymaya devam ediyor. Birçok Google uygulamasına karanlık mod desteği gelirken, şimdi ise Chrome’un mobil uygulamasındaki Google Arama sayfalarında bu destek geliyor.

Google arama sayfasına karanlık mod desteği geliyor

Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek

Ortaya çıkan yeni ekran görüntülerine göre Google’ın mobil cihazlarda kullanılan Chrome Canary’deki Google Arama sayfasında karanlık modun test edildiği ortaya çıktı. Chrome’da yer alan “flags” özelliği ile aktif edilebilen karanlık mod şuan için Chrome Canary Android uygulamasına yer alıyor. Öncelikli olarak geliştiriciler için yayınlanan Chrome Canary’de yer alan karanlık modu aktif etmek için tarayıcı çubuğuna “chrome://flags” yazıp ilgili sayfaya ulaşarak flags özelliklerine ulaşmanız gerekiyor. Flags özellikleri altında yer alan “Android’de koyulaştırılmış arama sayfalarını göster” seçeneğini etkin ettiğiniz zaman Google Arama’yı karanlık modda kullanmaya başlayabilirsiniz.

Chrome Canary’deki karanlık mod hala stabil değilken, karanlık modlu Google Arama’da göze çapan ilk problem Google hesabının tersine çevrilen avatar renkleri oluyor. Diğer simgeler ise olması gerektiği renkte kalmaya devam ediyor. Şuan için test aşamalarında yer alan karanlık mod desteğinin yakın zamanda resmi olarak ve nihai sürüm şeklinde Google Chrome iOS ve Android mobil uygulamalarına gelmesi bekleniyor. Masaüstü sürümü için ise henüz bu özelliğin ne zaman geleceği belli olmuş değil.


Google merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladıGoogle merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladı
Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda

PAYLAŞ