Google Chrome'dan 2 Kat Hızlı Firefox Quantum İndirilmeye Hazır! - Haberler - indir.com

Google Chrome'dan 2 Kat Hızlı Firefox Quantum İndirilmeye Hazır!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-15 16:34:36
Editör : Volkan Deniz İkiz
Kategori : Donanım

Mozilla Firefox'un göz bebeği internet tarayıcısı artık Firefox değil. Firefox'u rafa kaldıran Mozilla, artık Firefox'un 57. Sürümünden itibaren Firefox'a Firefox Quantum diyecek. Firefox'un 57. Sürümü ile birlikte adı değişen internet tarayıcısı artık daha hızlı olmakla birlikte, daha düzenli bir arayüze sahip olarak karşımıza çıkacak.

RAM kullanımını azaltan ve hızlı bir internet tarayıcısı sunmayı vadeden Firefox Quantum, artık Google Chrome'a rakip çıkabilir. Google Chrome'u şu anda dünyanın %55'i kullanıyor durumda. Mozilla'nın internet tarayıcısı Firefox ise bu sıralamada ne yazık ki Safari'nin de gerisinde ve 3. Sırada yerini alıyor.

Şirket, Firefox'un 2004'ten bu yana en büyük güncellemesi olduğunu öne sürüyor. Apple'ın cafcaflı sözlerine benzer bir şekilde cümle kuran Mozilla, sizce bu sözlerinin arkasında durabilecek bir güncelleme yayınladı mı? Sizce artık Mozilla'nın internet tarayıcısı Firefox'a ?Hızlı? gözü ile bakabilir miyiz?

Firefox Quantum'un hiç kuşkusuz en büyük yeniliği Firefox'un 6 ay önceki Firefox sürümünden tam 2 kat daha hızlı olması (Mozilla böyle diyor.)

Firefox, Quantum ile birlikte artık birden fazla işlemci çekirdeği kullanabilen ve Rust içindeki yeni CSS motoru ile birlikte minimum düzeyde kaynak tüketen bir internet tarayıcısı oldu.

Quantum ile birlikte internet tarayıcısının görünümünde de radikal değişikliklere gidildi. Quantum, kullanıcılarını Photon adı verilen yeni arayüz karşılayacak. Köşeli sekmelerden ve yumuşak animasyonlardan oluşan bu yeni modern ve sade arayüz sayesinde Quantum, hiç kuşkusuz internet tarayıcılarının en güzel görünen tarayıcısı.

Firefox kullanan kullanıcıların internet tarayıcıları yavaş yavaş otomatik olarak Quantum'a yükseltiliyor. Eğer Firefox'u kullanmıyorsanız ve Quantum nasıl diye merak edip indirmek istiyorsanız aşağıdaki linklerden internet tarayıcısını indirebilirsiniz.





PAYLAŞ