Google Chrome'da Kopyalama - Yapıştırma Sistemi Değişiyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'da Kopyalama - Yapıştırma Sistemi Değişiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-26 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Google'ın popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, her geçen gün yeni özellikler ve yetenekler kazanarak işlevselliğini ve kullanım deneyimini arttırmaya devam ediyor. Bu konu ile alakalı yeni bir özellik olan kolay kopyalama ve yapıştırma sistemi hakkında geçtiğimiz aylarda üzerinde çalışmaların sürdüğü haberleri ortaya çıkmıştı. Şimdi ise ortaya çıkan netleşen bilgilere göre kolay bir şekilde yapılacak olan kopyalama ve yapıştırma işlemlerinin detayları ortaya çıkmaya başladı. Oldukça ilginç bir özellik olan bu yeni işlev, birçok kullanıcı tarafından beğenileceğe benziyor.

Bu işlemde yapay zekadan yardım alınacağa benziyor ve yeni yıl ile beraber özellikle akıllı telefonlarımızdaki yapay zekaların gelişim düzeyi oldukça şaşırtmaya devam ediyor. Android'in Chrome uygulamasına da gelecek olan güncelleme ile Chrome internet tarayıcısını kullanmak artık daha kolay ve pratik bir hal alacak. Söz konusu bu Chrome güncellemesi ile beraber devreye girecek olan yapay zeka neyi kopyalamak istediğimizi tahmin ederek anlayacak ve kopyalama işlemi yapmadan kullanıcı direkt olarak yapıştır işlemi yapacak.

Örnek olarak bir restoran sitesinde bu restoran'a gidilebilmek için gireceğiniz haritalarda restoranın nerede olduğuna bakacağınızı anlayarak direkt olarak arama bölümüne bu restoranın adını yapıştıracak. Bu özellik Google Chrome'un gizli modu kısmında devre dışı kalırken, gizli kalması gereken bilgilerin kopyalanmasını da önüne geçilmiş olacak. Bu özellik Chrome'un mobil uygulamalarına da sunulacağı için düşük seviyedeki akıllı telefonlarda bu özelliğin aktif olmayacağı ifade ediliyor.

Google'ın en yakın zamanda yayınlayacağı güncelleme ile bu özelliği tüm kullanıcılara sunması bekleniyor.





PAYLAŞ