Google Chrome'da birden fazla Google hesabı nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Google Chrome'da birden fazla Google hesabı nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-13 16:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Ofis ortamında çalışanların ya da çoklu bilgisayar kullananların dermanına yetişen birden fazla Google hesabını tek bir bilgisayarda nasıl kullanabilirsiniz?

Google Chrome kullanıcılarının pek çoğunun merak ettiği konulardan bir tanesi de birden fazla Google hesabını bir bilgisayarda oluşturabilir miyim veya oluşturabilirsem bunu nasıl gerçekleştirebilirim? Başkalarıyla ortak bilgisayar kullanmak zorunda kalan birçok insan için bu soru ciddi anlamda önem arz ediyor. Şayet kişileştirilmiş tarayıcı ayarlarına sahip iseniz ve en önemişi olan yer imlerinizin birbirine karışmasını istemiyorsanız, Google hesaplarınız üzerinden her kişi için ayrı ayrı profil oluşturabildiğinizi biliyor muydunuz? Bugünkü haberimizde ise size Google Chrome’da birden fazla Google hesabı nasıl oluşturulur sizlerle paylaşacağız.

Google Chrome Mac için koyu moda geçiyor!Google Chrome Mac için koyu moda geçiyor!

Google Chrome’da birden fazla hesap oluşturma

Google Chrome tarayıcısını kullanan okuyucularımızın özel bir profil oluşturmak istiyorlarsa ilk yapmaları gereken şey sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafınıza ya da isminize tıklamak olacak. Burada karşınıza çıkan menüden Kişileri Yönet sekmesine tıklayarak açıyorsunuz. Sağ alt köşede yer alan ekle butonuna tıklayarak açılmasını sağlıyorsunuz.

Karşınıza çıkan sayfada kuracağınız profilin ismini ve fotoğrafını belirleyebilirsiniz.

Bunları belirledikten sonra ise ekle butonuna tıklayarak sayfayı kapatıyorsunuz. Burada profil bilgilerinizi kaydettikten sonra ise ilgili profil için karşınıza bir Chrome penceresi açılacaktır. Google hesabınızı kullanarak giriş yapabilirsiniz ve hemen yeni hesabınızı dilediğiniz gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Peki gel gelelim en önemli konularımızdan diğeri olan Google Chrome’da profil hesabı nasıl değiştirilir?

Chrome’da profil hesabı nasıl değiştirilir?

Merak edilen konulardan biri olan profil hesap değişikliği konusunu elimizden geldiği kadar siz değerli okurlarımız için aydınlatmaya çalışacağız. Yukarıda da anlattığımız gibi bütün profilleri oluşturduktan sonra, profiller arasında geçiş sağlayabilmek adına sağ üst köşede yer alan profil fotoğrafına tıklıyorsunuz. Karşınıza çıkan menüden diğer kullanıcı profilin ismini bulup tıklıyorsunuz. Bu işlemden sonra Google Chrome tarayıcısını kendi özelleştirilmiş ayarlarınızı kullanarak birden fazla kişi ile ortak bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Şayet oluşturulan profillerden kaldırmak istediğiniz olursa ise birkaç işlemde kolay bir şekilde kaldırabiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gerekenler oldukça kolay. Az öncede anlattığım gibi aynı menü üzerinden Kişileri Yönet sekmesine tıklamanız gerekiyor. Karşınıza çıkan ilgili profilin sağ üst köşesinde yer alan üç noktalı sekmeye tıklıyorsunuz. Daha sonrasında ise Bu Kişiyi Kaldır seçeneğini tıklayarak hesabı tamamen kaldırıyorsunuz. Kişisel bilgisayarı olanlar ya da ofis ortamında çalışmak zorunda kalmayanlar için çokta önemli gibi görünmese de, çoklu bilgisayar kullananlar ya da ofis ortamında çalışan kişiler için gerçekten hayat kurtaran bir durum haline geliyor.

 

 

 

 

 

 

 


Google Chrome 73 çıktı! İşte yeni özelliklerGoogle Chrome 73 çıktı! İşte yeni özellikler
Yeni Google Chrome güncellemesi yayınlandıYeni Google Chrome güncellemesi yayınlandı
Google Chrome Eklentilerin Veri Erişimini KısıtlıyorGoogle Chrome Eklentilerin Veri Erişimini Kısıtlıyor

PAYLAŞ