Google Chrome'a

Google Chrome'a "Sonra Oku" özelliği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 22:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google’ın sahip olduğu popüler internet tarayıcısı Google Chrome, yeni özellikler test etmeye devam ediyor. Güncellemeler ile kullanıcılara yeni özellikler sunmaya devam eden arama motoru devi Google, şimdi ise Sonra Oku adlı yeni bir özelliği sunmaya hazırlanıyor. Bu yeni özellik ile kullanıcılar web içeriklerini kaydederek daha sonra okuyabilecekler. Google’ın sahip olduğu Chrome Canary sürümünde yeni “Sonra Oku” özelliğini yayınladı. Bu yeni özelliğin bu sürümde test aşamasın sonrasında tüm kullanıcılar için yayınlanması bekleniyor.

Chrome’a sonra oku özelliği geliyor

Google Chrome sekmeleri gruplama özelliği kullanıma sunulduGoogle Chrome sekmeleri gruplama özelliği kullanıma sunuldu

Özelliğin işlevi oldukça basit bir yapıda geliyor. Sonra Oku’nun amacı olarak ise neden getirildiği tam olarak bilinmiyor. Ancak bu yeni özellik ile kullanıcılar web sitelerini, daha sonra okumak için kaydedebilecek. Bu sayede daha sonra okumak için bir liste oluşturabileceksiniz. Daha basit bir yer imi yöneticisi olarak da kullanılabilir diyebiliriz. Bu yeni özelliğin benzerlerini farklı tarayıcılar da görüyoruz. Baktığımız zaman Microsoft’un Edge tarayıcısında da bu özelliğin Koleksiyonlar olarak geldiğini görüyoruz. Bu tarayıcının ise en popüler özelliklerden birisinin Koleksiyonlar olduğunu söyleyelim.

Sonra Oku özelliği, Google Chrome Canary’de varsayılan olarak etkin olarak gelmiyor. Bu noktada yeni özelliği denemek için chrome://flags yazın ve ayarlara girin. Burada yer alan Read Later adlı özelliği aktif hale getirin. Google Chrome’da bu özellik şuan için Canary tarafında yer alıyor. Hala test aşamasındayken yakın zamanda özelliğin sunulması bekleniyor.


Chrome eklentileri artık freemium olacakChrome eklentileri artık freemium olacak

PAYLAŞ