Google Chrome’a sınırlama geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome’a sınırlama geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 18:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler tarayıcı servisi olan Google Chrome’un Web mağazası uzantıları yüzünden yaşamış olduğu birçok sorun bulunuyor. Bu sebeple Google gündemini bu bazlı değiştirerek birçok kişinin severek kullanmış olduğu Web mağazası uzantılarına kısıtlama getiriyor. Google Chrome web uzantıları tarayıcı deneyimini artırarak kullanıcılara işlevsel özellikler sunmayı başarıyor. Hala tarayıcılarda uzantı önemli bir kriter olsa da, bir dönem fazla uzantıya sahip tarayıcıların önemi yüksek oluyordu. O günlerden beri uzantı desteğini sürdüren Google, Chrome tarayıcısı adına sürekli yeni uzantı projeleri üzerinde çalışıyor.

Eklenti olarak da adlandırılan bu yazılımlar ile Chrome deneyiminin kalitesi artırılması amaçlanıyor ve o şekilde piyasaya sürülüyor. Bu uzantılar her ne kadar işlevsellik kazandırıp sevilse de, gizlilik meselesinde bazı problemler ortaya çıkabiliyor.

Google aramayla eşleşmeyen sonuçlara karşı kullanıcıları uyaracakGoogle aramayla eşleşmeyen sonuçlara karşı kullanıcıları uyaracak

Google Chrome Web mağazasına kısıtlama geliyor

Gizlilik noktasında şüphe duyan kullanıcılar, arama modoru devine güvense de önlemler noktasında sorgulamaya devam ediyor. Chrome Web mağazası için alınan önlemler birçok yararlı ve yararsız şekilde uzantıların önüne geçmeyi başarıyor. İnternet üzerinde kullanıcılara gönderilen istenmeyen mesajlar tarayıcı deneyimini düşürüyor. Uygun olmayan kötü amaçlı uzantılar ise denetimde istenen performansı gösteremiyor. Google ise bu noktada denetimleri daha da sıkılaştıracağa benziyor.

Bu noktada Android cephesinde Google Play Store’da aynı sorunla baş ediyor. Google Web Store, resmi olmayan kaynaklardan uzantı yüklenmesi noktasında daha iyi bir mücadele veriyor. Chrome tarayıcılarına kendisinin izin vermediği kaynaklardan uzantı yüklenmesini artık engelledi. Bu noktada iş yükü artan yazılım şirketi, uygun olmayan yada istenmeyen mesajlar tarafını da güncelledi. Artık uzantılar daha sık incelenecek ve mağazaya daha az uzantı eklenecek.

İşte Google’ın yeni politikalar;

  • “Geliştiriciler veya onlara bağlı olan kuruluşlar, Chrome Web Mağazası üzerinden yayımlanan ve daha önce de sağlanan deneyimleri ve işlevsellikleri içeren benzer uzantıları paylaşmamalıdır.”
  • “Burada belirtilen ilgili kategorilerin herhangi birinde alakasızyanıltıcıyanlış yazılmışaçıklayıcı olmayan ve/veya uygunsuz bilgiye veya bilgilere sahip olan uzantılara izin verilmeyecektir: Uzantının kendisi, uzantının açıklaması, geliştiricinin adı, başlık, simge, ekran görüntüleri, tanıtım resimleri ve meta verileri.”
  • “Geliştiriciler, Chrome Web Mağazası bünyesinde yer alan uzantıların konumunu değiştirmeye çalışmamalıdır. Bu kural; uzantının derecelendirme raporunu, incelenme raporunu ve ürünün toplam yüklenme sayısını yasa dışı yollarla iyileştirmeye yönelik (kullanıcıyı aldatma amaçlı) yöntemler için geçerlidir ancak bunlarla sınırlı değildir.”
  • “Tek amacı bir başka uygulamayı, temayı, internet sayfasını ve/veya uzantıyı yüklemek veya başlatmak amacı ile piyasaya sürülen uzantılara izin verilmeyecektir.”
  • “Kullanıcıların tarayıcı deneyimini uygunsuz veya istenmeyen mesajlarla, reklamlarla, tanıtımlarla ve kimlik avı girişimleri ile kötü bir şekilde etkileyecek olan yöntemleri bünyesinde barındıran ve bunlardan yararlanan uzantılara izin verilmeyecektir. Bir kullanıcı adına mesaj gönderen ve ilgili kullanıcının bu mesajı onaylamasına izin vermeyen eklentiler de engellenecektir.



PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!PUBG Google Stadia Pro ile birleşti!
Google Play Store'da tespit edilen zararlı yazılım Android kullanıcılarını hedef alıyorGoogle Play Store'da tespit edilen zararlı yazılım Android kullanıcılarını hedef alıyor

PAYLAŞ