Google Chrome'a Sessize Alma Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Google Chrome'a Sessize Alma Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 15:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome, güncellemeler ile iyileştirilmeye ve yenilikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise otomatik bir şekilde video oynatan siteler yüzünden rahatsız olan kullanıcılar için yeni bir çözüm getiriliyor. Google, Chrome'a web sitesini sessize alma özelliğini devreye soktu. Bazı internet sitelerinde yer alan videolar otomatik bir şekilde oynamaya başlayabiliyor ve çalan müzik kesilip bir anda internet gezintinizi aksatabiliyor. Ancak Chrome'a gelen yeni güncelleme ile bu sorunun tamamen ortadan kalktığını söyleyebiliriz.

Hali hazırda sekme sesini kapatma özelliği birçok tarayıcıda yer alıyor. Ancak Google Chrome ile bu çözüm biraz daha geliştirilerek siteyi sessize alma imkanı mümkün oluyor. Herhangi bir web sitesinde otomatik seslerin oynamasını engellemek için sekme kısmına sağ tıkladıktan sonra 'sitenin sesini kapat' seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Sekme sesini kapattığınızda siteyi başka bir sekmede açtığınızda ses oynamaya devam edecektir. Ancak site sesini komple kapattığınızda o internet sitesine dair tüm sekmelerdeki sesler duracaktır.

Aynı site üzerinden sesli bir dinleme gerçekleştireceksiniz aynı sekmeye sağ tıklayarak yaptığınız işlemin tam tersini yapmanız gerekmektedir. Google Chrome internet tarayıcınızı güncelleyerek en yeni özelliklerden faydalanmayı unutmayın.

 





PAYLAŞ