Google Chrome'a Önemli Bir Özellik Geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'a Önemli Bir Özellik Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-02 11:04:55
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome, güncellemeler ile yeniliklere ve iyileştirmelere devam ediyor. Her güncelleme ile beraber güvenlik düzeyi ve sistemi arttırılan Google Chrome, 62 sürümü ile beraber internet adresi yazılırken onun güvenli olup olmadığını anladığımız bir özellik gelecek. Piyasada bulunan internet tarayıcıları arasında da sıkı bir rekabet devam ediyor. Bu rekabetler artık kullanıcı güvenliğinin ön planda olduğu bir kategoride devam ettiği için, kullanıcıların güvenliğine yönelik geliştirmeler ve güncellemeler yapılmaya başlandı. Bu noktada Google Chrome ise çıktığı zamandan beri rakipleri olan Opera ve Firefox gibi tarayıcılardan daha stabil olmayı başardı.

İnternet ve dijital ortam geliştiği için kullanıcıların güvenlik endişeleride artmaya başladı. Öyle ki kötü yazılımlar ve kötü niyetli insanlar kullanıcıların açıklarını sürekli aramaktalar. Bu noktada kullanıcılar tarafından tercih edilen internet tarayıcısının sunduğu güvenlik özellikleri büyük bir önem taşıyor. Söz konusu Google Chrome tarayıcısına gelen yeni güncelleme ile arama çubuğuna 'güvenli' olmayan şeklinde belirtilen bir site adresi yazarsanız direkt olarak siteye girmeden önce uyarılacaksınız.

Henüz siteye girmeden daha sitenin adresini yazarken kullanıcıya sitenin güvenli olmadığına dair bir uyarı yapılarak bu noktada bir önlem alınmış olacak. Gizli sekme modunda ise yine şifrelenmemiş bir internet sitesi ise 'güvenli değildir' uyarısı kullanıcılara gösterilecek. Chrome 62 ile daha güvenli olan internet sitelerinin HTTPS protokolünü kullanmasının sonrasında ziyaret ettiğiniz siteler için çeşitli uyarı yenilikleri bulunuyor. Hatırlarsak, geçtiğimiz dönemlerde Chrome 56 sürümü ile beraber şifreler ve kredi kartı isteyen kullanıcılara şifrelenmemiş sitelerin adres bölümünde 'güvenli değil' şeklinde etiketlemeye başlanmıştı.

Google'ın Chrome ile vereceği bu önemli özellik oldukça işe yarayacağa benziyor. Öyle ki bazı zararlı siteler, siteye girildiğinde kullanıcıların kabusu haline dönüşebiliyor. Yakın zamandaki güncelleme ile bu sürümün kullanıcılara verilmesi bekleniyor.





PAYLAŞ