Google Chrome'a medyalar için yeni özellik ekleniyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'a medyalar için yeni özellik ekleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-08 16:05:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Google'ın dünyaca ünlü tarayıcı servisi Chrome'yi tercih eden kullanıcılar, yakın bir zaman içerisinde işlemlerini kolaylaştıracak yeni bir butona kavuşacak gibi gözüküyor. Teknoloji dünyasının en önemli ismi Gıoogle, son derece popüler tarayıcısının araç çubuğuna bir oynat ve durdurma butonu yerleştirmek üzere çeşitli özellikler üzerinde çalışıyor. Bu yeni buton şu an için test aşamasında olup kullanıcılarına çok yakın zaman içerisinde sunulacak. Söz konusu bu yeni özellik sayesinde Chrome kullanıcılar, farklı sekmede oynatılan video ya da müzikleri o sekmeye geçiş yapmadan tek bir tuş ile durdurma özelliğini kullanabilecekler. Chrome tarayıcısı halihazırda zaten kullanıcıların beğenisini kazanacak özelliklere sahip bir platformdur. İnternet devinin bu şekilde bir yenilik ile kullanıcılarına çok daha kolay bir kullanım sunmayı hedefliyor. 

Chrome'ye yeni bir buton geliyor

Küresel Medya Kontrolleri adı verilen bu yeni durdurma ya da oynatma butonu, şu an için Chrome'un Canary sürümünde test ediliyor. Söz konusu bu özellik aktif hale getirildiği anda oynatma ve durdurma butonu URL kısmının hemen yan kısmında konumlandırılacak. Halihazırda gelişmiş düzeyde özelliklere sahip olan Chrome tarayıcısı bu özellik ile beraber yine kullanıcılara farklı bir deneyim sunacak. URL alanının yan kısmına yerleştirilecek olan bu buton genişletildiği taktirde farklı sekmede oynatılan içeriğin ne olduğunu da görmeniz mümkün olacak. Yani videonun oynatıldığı sekmeye geçiş yapmanıza gerek kalmadan buradaki içerikleri görebileceksiniz. 

Google Chrome Reklam Engelleyicilerini Engellemeyecek!Google Chrome Reklam Engelleyicilerini Engellemeyecek!

Chrome'un Canary sürümü kullanmayı tercih eden kullanıcılar, "chrome://flags/” sayfasına gidip “Global Media Controls" adına arama yaptıkları taktirde yakın zamanda dahil edilecek olan bu yeni özelliğin aktif hale getirileceği sayfa karşılarına çıkacak. Bu özelliği aktif hale getirerek tarayıcınızı baştan başlattığınız taktirde bu yeni buton ile karşı karşıya geleceksiniz. Şöyle ki yakın zaman sonra dahil olacak olan bu özellik adres çubuğunun yan kısmında yerini alacak. Söz konusu bu buton başlatma ve durdurma özelliklerinin yanı sıra aynı zamanda içeriğin başına dönmek ya da sonuna gitmek gibi işlevlere de sahip olacak. Bu sayede farklı sekmede bulunan içeriği sadece tek bir tuş ile ileri geri sararak dinleyebilirsiniz. Bunun için illa içeriğin bulunduğu sekmeye geçiş yapmanız gerek yoktur. 

The Verge sitesinde bulunan haberlerden elde edilen bilgilere göre; Google tarafından hazırlanan bu yeni buton özelliğinin YouTube ve Vimeo gibi video sitelerinde de çalıştığı öğrenildi. Destekleyen video siteleri arasında bunların yanı sıra aynı zamanda Apple'ın Podcast sayfası ve Spotift uygulamasının web versiyonları da buton tarafından destekleniyor. Bilgisayarınızda sık sık vakit geçiriyor ve farklı sekmelerde çalışmalar yapıyorsanız ve farklı sekmelerde de bazı şeyler oynatılıyorsa, buton sadece ilk açılan içeriği kontrol edecektir. Söz konusu bu butonun tüm Chrome kullanıcılarına ne zaman sunulacağı konusunda kesin bir bilgi söz konusu değildir. Daha önce de Chrome platformunu medya oynatıcısı olarak kullananların işini kolaylaştırmak adına çeşitli özellikler sunan Google şirketi, üzerinde çalıştığı yeni buton ile bu çalışmalarından da vazgeçtiğini belirtmiş oldu. 

 


Chrome uzantı izinlerini değiştirmek isteyenler, burayaChrome uzantı izinlerini değiştirmek isteyenler, buraya
Google Chrome, 5 Milyar Yüklemeyle Rekor KırdıGoogle Chrome, 5 Milyar Yüklemeyle Rekor Kırdı
Chrome OS'a Çoklu Masaüstü ÖzelliğiChrome OS'a Çoklu Masaüstü Özelliği

PAYLAŞ