Google Chrome’a medya kontrol tuşu geldi - Haberler - indir.com

Google Chrome’a medya kontrol tuşu geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-23 15:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google’ın özelliklerini ilk olarak sunmuş olduğu sürümü olan Canary Chrome’da görülen ve bir süredir test aşamasında olan medya kontrol tuşu, nihai Google Chrome sürümü için getirildi. Yeni özellikler ile Google Chrome tarayıcı deneyimini daha iyi hale getiren Google, yeniliklerini kullanıcılara sunmaya devam ediyor. Chrome’da yerini alan yeni özellik ile beraber ise sekme değiştirmeye gerek kalmadan oynatılan medya içeriğini yönetebileceksiniz. Google’ın Chrome tarayıcısı için sunmuş olduğu 79 sürüm numaralı güncellemesi yayınlandı. Yeni sürüm ile beraber göze çarpan ilk yenilik ise tarayıcıya dahil olan medya kontrol tuşu oldu. Chrome’un test sürümü Canary’de fark edilen özellik daha sonra chrome://flags deneysel özellikler bölümünde yer aldı ve bir süre test aşamasında kaldı.

Google Chrome’a Medya Oynatıcı Özelliği Geldi

Siber güvenlik projesi Google Chronicle ciddi sorunlarla karşı karşıyaSiber güvenlik projesi Google Chronicle ciddi sorunlarla karşı karşıya

Nihayet stabil sürüme sunulan güncelleme kullanıcılar tarafından deneyimlenmeye başlandı. Chrome kullanırken, açmış olduğunuz sekmelerden herhangi birinde medya oynatılıyor ise sağ üst bölüme yeni eklenen medya kontrol tuşlarını göreceksiniz. Bu tuşlar ile medya oynatılan sekmeye geçiş yapmaya gerek kalmadan, medyayı durdurabilecek veya ilerletebileceksiniz. Ayrıca bu bölümden ilgili olan sekmeye de geçiş yapabileceğiniz gibi direkt bir şekilde sekmeyi kapatabileceksiniz. Chrome tarayıcınızı sürüm 79 güncellemesine yükselterek özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bazı kullanıcılarda henüz aktif olmazken Google’ın özelliği henüz dağıtım aşamasında olduğu biliniyor. Güncelleme gelmediyse ise, “chrome://flags“ sekmesi üzerinden beta sürüm olarak özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.


Google Chrome 79 neler sunuyor?Google Chrome 79 neler sunuyor?
Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!Android için Google Chrome 79 güvenli değil mi? Google'dan şok açıklama!

PAYLAŞ