Google Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: Vivaldi - Haberler - indir.com

Google Chrome'a kafa tutabilecek Android tarayıcı: Vivaldi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-24 12:59:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde Google kendine epey rakip kazanmaya başladı. Bildiğiniz gibi kullanıcılar özellikle Android işletim sisteminde cihazlarında kullanabilecekleri geniş tarayıcı seçeneklerine sahip. Hızla genişleyen o yelpazeye Google’dan daha üstün olduğunu belirten Vilvaldi adında yeni bir tarayıcı daha katıldı.

Google’ın geliştirmiş olduğu internet tarayıcısı Chrome şuanda hem Android cihazlarda, hem de iOS ve bilgisayarlarda kullanıcılar tarafından en çok tercih edilen arama motoru olarak lider bir konumda. Diğer internet tarayıcılarıyla kıyaslandığında kullanıcıya daha akışan bir arayüz sunan Chrome’un bu desteği hem mobil, hem de masaüstü cihazlarda sunması büyük bir başarı olsa da, detaylarına indiğimizde eksi yönlerini de gözler önüne seriyor.

Vivaldi; Teknoloji Tutkunlarına Özel Web TarayıcısıVivaldi; Teknoloji Tutkunlarına Özel Web Tarayıcısı

Bu eksilerden en büyük nokta ise artık neredeyse tüm dünyanın oldukça hassas olduğu gizlilik ve güvenlik konusu. Dünyanın en çok kullanılan tarayıcısı olsa da Chrome’un bu açıdan hala eksikleri var. Android cihazlar için geliştirilen pek çok yeni internet tarayıcısı ise kullanıcılarına gizlilik konusunda hassas bir hizmet sağladığı iddiasıyla gündemde. Kullanıcı gizliliğinden reklam engellemeye kadar pek çok noktadan işlevsel olan bu uygulamalar içinde olan Opera ve UC Browser gibi tarayıcılarda “Gece Modu” desteği de mevcut.

Google’a savaşa Vivaldi’de dahil oldu!

Geçtiğimiz günlerde Google Play Store’da beta sürümü yayınlanan Vivaldi sahip olduğu özelliklerle Chrome’a rakip olabilecek güçte. Kullanıcılara heyecan verici yeni özellikler sunan yeni tarayıcının gizlilik konusunda da oldukça hassas olduğu da iddia ediliyor. İşte Vivaldi’nin 5 çarpıcı özelliği!

Google'a alternatif servisler

Senkranizasyon ve güvenlik

Vilvaldi’nin öne çıkan özelliklerinden biri de şifrelerinizden favorilerinize kadar tüm verilerinizi hem mobil cihazda, hem de masaüstü cihazında çift yönlü senkronize edebilme özelliğine sahip olmak. Gizlilik konusunda oldukça hassas olan Vilvaldi tüm verilerinizi uçtan uca şifreleme yöntemiyle koruma altına alıyor. Senkranizasyon özellikleri açısından Chrome’u aratmayacak olan bu Vivaldi’nin “Uçtan uca şifreleme” yöntemini kullanmasının tarayıcısı çok daha güvenli hale getirdiğini söylemek yanlış olmaz.

Not alma imkanı

Kullanıcılara pek çok özellik sunan Vivaldi'nin artılarından biri de not alma seçeneği. Kullanıcılarına tarayıcısı içerisine internet keyfini bölmeden not alma imkanı tanıyan Vivaldi ekstra indirilen not alma uygulamalarına da artık ihtiyaç kalmamasını sağlayacak gibi duruyor.

Ekran görüntüsü

Anroid işletim sistemi için özel olarak geliştirilen Vivaldi size dilerseniz tam ekran, dilerseniz de ekranın istediğiniz bir bölümünü seçerek ekran görüntüsü alabilme olanağı tanıyor. Tarayıcının içerisinde yer alan “ekran görüntüsü alma” özelliği sayesinde internet sayfalarını dilediğiniz gibi kaydedebilirsiniz. Vivaldi alınan ekran görüntülerini direkt olarak galerinize kaydetme olanağı sunuyor.

Sekmeler arasında dolaşım

Android sürümünde, masaüstü tarayıcısını aratmayan Vivaldi kullanıcılarına aynı anda açık olan sekmeleri düzenli bir şekilde göstererek, sekmeler arasında kolay ve hızlı dolaşım imkanı sağlıyor.

Vilvali’nin sahip olduğu diğer özellikler

Gizliliğe hassasıyla tanınan Vivaldi kullanıcılarına birçok tarayıcıda olduğu gibi gizli sekme desteği sunuyor. Bunun yanı sıra “okuma modu” ve internet sekmelerini kopyalama olanağı da tanıyan Vivaldi sahip olduğu özelliklerle kullanıcılar için Chrome’un kullanışlı bir alternatifi olacak gibi duruyor.

 


İlgili uygulamalar
Güçlü ve Kişisel Tarayıcı Vivaldi Beta YayınlandıGüçlü ve Kişisel Tarayıcı Vivaldi Beta Yayınlandı
Android kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni tarayıcı: VivaldiAndroid kullanıcılarının hoşuna gidecek yeni tarayıcı: Vivaldi

PAYLAŞ