Google Chrome'a Gmail koruması geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'a Gmail koruması geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-09 14:03:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bildiğiniz gibi son dönemlerde siber saldırılar oldukça arttı. Geçtiğimiz aylarda ise bilgisayar korsanları Google’ın servislerini kendilerine hedef seçmiş ancak bu konuda pek başarılı olamamışlardı. Google 2017’nin sonlarına doğru geliştirdiği “Gelişmiş Koruma Programı” sayesinde özellikle Gmail hesaplarını hackerların ele geçirmesini engellemeye çalışıyordu. Son dönemlerde yapılan saldırıların artmasıyla birlikte Google, Chrome tarayıcısı üzerinde oluşan zararları engellemek için güvenlik önlemlerini genişleteceğini açıkladı. 

Dünyanın yazılım devi şirketleri arasında olan Google konuyla ilgili Salı günü bir açıklama yaptı. Servislerini kullanan kullanıcıları üçüncü parti kişilerden korumaya çalışmak için güvenlik anahtarı koşulu ve kısıtlamalar üzerinde çalışan şirket artık kullanıcılarını internetin zararlarına karşıda koruyacağını açıkladı. 

Google Asistan, 3.parti uygulamalarla birlikte çalışacakGoogle Asistan, 3.parti uygulamalarla birlikte çalışacak

Bildiğiniz üzere Google internet zararları konusunda güvenlik önlemleri açısından zayıf kalıyordu. Son dönemlerde oluşan siber saldırılarla ağırlığı bu yöne veren şirket artık daha geniş kapsamlı bir güvenlik sunacak. Buna neden olan en büyük etkenlerden bir tanesi ise Gmail hesaplarına erişemeyen bilgisayar korsanlarının artık kullanıcılara Gmail hesaplarının dışından saldırmaya başlaması. İnternet tarayıcısında olan açıkları fark eden ve kullanıcılara bu noktadan saldırmaya çalışan korsanları fark eden Google ise bu konuda önlem alma yoluna gidiyor. 

Google kullanıcılarını zararlı yazılımlardan korumaya çalışıyor! 

Google Ekstra Güvenlik Önlemi Kullanmanın Yararını İstatistikler ile Anlattı

Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda bilgisayar korsanlarının kullanıcılara sahte uygulama ve oyunlar üzerinden erişim sağlamaya çalıştığını anlatmıştık. Bunun yanı sıra kullanıcıları linklere çekmek için dizi ve film sitelerine de saldıran korsanlar, kullanıcıları sahte içerikleri zararsız gibi göstererek indirmelerini sağlamak konusunda ikna etmeye çalışıyor. Bilgisayarlara üçüncü parti uygulamaları yerleştirebilmeyi amaçlayan korsanların hedefinde kullanıcıların kişisel verileri ve banka hesap numaraları bulunuyor. 

Google’ın yeni amacı ise “Gelişmiş Koruma Programı”nı daha çok geliştirerek Chrome koruma mekanizmasını çalıştırmak. Bu sayede kullanıcıları internette dolaşan zararlı yazılımlara karşı korumak isteyen Google kullanıcılara yapılan saldırılarında büyük bir oranda etkisizleşmesini umuyor. Google’ın bu hizmetinden yararlanmak için Chrome’un eşitleme ayalarını açmanız gerekli. Ancak bunu yaptığınız zaman Chrome’un da kullandığınız her tarayıcıdan web etkinliğinizi kaydedeceğinizi de söylemek de fayda var. Yine de siber saldırganlar düşünüldüğünde Google’ın sunduğu bu koruma sistemi daha güvenli gibi görünüyor. 

 

 


Google Stadia etkinlik tarihini açıkladıGoogle Stadia etkinlik tarihini açıkladı
Google Trips, Google Maps ile birleşiyorGoogle Trips, Google Maps ile birleşiyor

PAYLAŞ