Google Chrome'a alternatif 5 farklı tarayıcı - Haberler - indir.com

Google Chrome'a alternatif 5 farklı tarayıcı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-17 15:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Kullanıcılara sunulmasının üzerinden tam 10 yıl geçmesine rağmen halen en çok kullanıcı sayısına sahip olan Google Chrome,, son derece hızlı ve pratik bir tarayıcı olmasının yanı sıra aynı zamanda sahip olduğu mağaza ve eklenti özellikleri ile beraber güçlü bir tarayıcı olma özelliğini elden bırakmıyor. Fakat elbette ki bu sorunsuz kullanımın da dezavantajları söz konusu. Buna örnek vermek gerekirse, Google Chrome'un, RAM kullanımı ve göz atma alışkanlıklarını kaydediyor olması gibi faktörler zaman zaman Chrome'nin kullanıcı kaybetmesine sebep olabiliyor. Bu gibi durumlarda elbette ki kullanıcılar Google Chrome'a alternatif olan tarayıcıları tercih ediyorlar. Bu alternatifler hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Tor Browser 6.0

İnternet kullanımı esnasında gizlilik ve güvenlik konuları sizin için en önemli önceliklerden biri ise, Tor Browser son derece doğru bir seçim olacak. Direk olarak bağlantı yerine vekil sunucular kullanarak web sitlerine erişim sağlamanıza yardımcı olan Tor Browser, anonim bir çevrimiçi göz atma özelliği sunuyor. Tor Browser, açık kaynak kodlu bir tarayıcı olan Mozilla Firefox tabanında geliştirilmiş olup kullanıcılara son derece sağlıklı bir kullanım sunmaktadır. 

Vivaldi

Web sitelerinde daha hızlı gezinmek için özel bir web tarayıcı arayanların tercih edebileceği bu alternatif, akıllı sekmeler özelliği sayesinde tam bir hız canavarı olarak karşımıza çıkıyor. Hızlı ve pratik kullanımı sayesinde Chrome'ye alternatif olarak seçilen Vivaldi, pratik bir kullanım arayan tüm kullanıcılara hitap etmektedir. Vivaldi tarayıcısının, açık sekmeler önizlemesini gösteren görsel sekmeler, not oluşturma, sadece bir tıklama ile ziyaret edilen ilk sayfaya dönme gibi pratik özelliklerin yanı sıra aynı zamanda birbirinden farklı birçok özellik daha mevcuttur. 

Opera

Chromium tabanlı ola  bu tarayıcı en popüler tarayıcılar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Varsayılan bir reklam engelleyicisi ve VPN bulunduran tarayıcı çevrimiçi gözatmadaki engellerin önüne geçen bir özelliktir. Karanlık mod, pil tsarrufu, turbo modu, veri tasarrufu gibi özellikler ile zenginleştirilen Opera tarayıcısı da Chrome'ye alternatif olarak seçilen tarayıcılar arasında yerini alıyor. Söz konusu bu tarayıcı kullanım esnasında herhangi bir sorun yaşatmadan kullanıcıların işlerini halletmesini sağlıyor. 

Torch Browser

Google Chrome'ye alternatif olarak tercih edebileceğiniz en önemli tarayıcılarından biri olarak karşımıza çıkan Torch Browser, dahili olarak bir medya yakalayıcısı içermektedir. Ses ve videoyu web sayfaları üzerinden otomatik olarak kaydeden bu medya yakalayıcı indirmeyi bitirmeyi beklemeden videoların oynatılmasına imkan veriyor. Torch Browser kullanıcılarını ilgilendirilen bir özelliğe de değinmek gerekirse tarayıcıda yerleşik olarak Torrent işlemcisi de yer alıyor. 

Epic Browser

Kullanıcıların gizlilik ve güvenliklerini en ön planda tutan Epic Browser, özel olarak sanal bir köprü barındırmıyor olsa da sitelerin veri takibini engelleyen ve kripto para kasılma durumunun da önüne geçen bir altyapı üzerine kurulmuştur. IP adresinizi gizli tutmak için dahili bir şifreleme algoritması içeren tarayıcı tek tıkla şifreleme işlemi sağlar. Bu sayede de kullanıcıların daha güvenli bir sistem elde etmesini sağlar. 

 




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ