Google, Chrome ve Gmail için birkaç Material You değişikliğine gidiyor! - Haberler - indir.com

Google, Chrome ve Gmail için birkaç Material You değişikliğine gidiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-30 13:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Google, Chrome ve Gmail için birkaç Material You değişikliği yapılıyor. 

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Google, kısa bir süre önce Chrome 94'ü kullanıcıların beğenisine sundu. Bugün ise Chrome 94 yapısının uygulamaya bir takım yeni Material You değişiklikleri getirileceği  aktarıldı. Bunun yanı sıra, Chrome’a ek olarak Chrome OS’daki Gmail Android uygulaması da çeşitli Material You değişikliğinden geçiyor. İlk olarak ise Chrome’un Android sürümü üzerinde yapılan değişiklere bakalım. 9to5Google tarafından bilindiği üzere, Chrome artık Dinamik Renkler için destek veriyor. Bu da uygulama içerisindeki kullanıcılar için hazırlanan arayüz öğelerinin artık cep telefonlardaki duvar kağıtlarında bulunan baskın renklere uyum sağlaması anlamına gelir. Konuya örnek vermek gerekirse, duvar kağıdında büyük bir ay çiçeği yer alıyorsa, uygulama sarının paster versiyonuna sahip olan bir renk palet, oluşturacak ve uygulamanın arka planı olarak ise geleneksel beyaz veya siyah yerine bunu kullanmayı tercih edecek. 

Google haksız rekabet davasında okları Bing'e çeviriryorGoogle haksız rekabet davasında okları Bing'e çeviriryor

Söz konusu güncelleme aynı zamanda, birkaç simgenin veya düğmenin Chrome uygulamasındaki görünüm üzerinde çeşitli değişiklikler yapıyor. Örnek vermek gerekirse, Chrome sekme değiştirici kullanıcı arayüzü küçük bir değişiklik ile yenilenmiştir. Sekmeler ise artık, köşeleri yumuşatılmış olarak görüntülenir ve biraz daha büyük boyutlara sahiptir. Aynı zamanda ise hangi web sitesinin açık olduğunu listeleyen sekmenin üst kısmında yer alan Dinamik Renkler özelliği de yer alıyor. Dinamik Renkler desteği olmayan eski cihazlarda ise sekme arka plan rengi ise gridir. Seçilen sekme ise mavi arka plana sahiptir. Android 12'de ise sekmeler sayfasının arka planı daha önce açılan web sayfasının baskın rengi olarak tercih edilmiştir. Chrome OS’daki Gmail uygulaması da yeni bir uygulama simgesi ve Material You, değişiklikleri ile yenilenmiştir. Söz edilen tüm bu yenilikler, 9to5Google tarafından bilindiği üzere Sürüm 2021.09.10.397347674 ile kullanıcıların beğenisine sunuldu.

Fakat şaşırtıcı bir şekilde ise hem Android hem de iOS’ta Gmail uygulamasında görülen Google Meet ve Chat entegrasyonu, Chrome OS için bu sürüme de eklenmiştir. Karanlık mod özelliği değiştirme özelliği uygulamada yer almıyor. Bu sürüm sadece hafif tasarım değişiklikleri ve yeniden tasarlanan Material You değişikliklerini kapsıyor. 

 


Google Pixel 6 fiyatları ortaya çıktıGoogle Pixel 6 fiyatları ortaya çıktı

PAYLAŞ