Google Chrome Üzerinden Sadece Bir Sitenin Ön Belleğini Temizleme İşlemi - Haberler - indir.com

Google Chrome Üzerinden Sadece Bir Sitenin Ön Belleğini Temizleme İşlemi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-14 18:03:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Google'ın en önemli yazılımlarından biri olan Google Chrome tarayıcısını kullanarak ziyaret edilen sitelerde girilen veriler yani kayıt form verileri, kayıtlı parolalar ya da kayıtlı kişisel bilgileriniz ve buna benzer içerikler, ön bellek kısmında saklanabiliyor. Dolayısıyla zaman zaman Google Chrome'un ön bellek kısmını temizlemekte fayda vardır. Bunu ister tüm siteler için yapın isterseniz de tek tek kendi belirlediğiniz siteler için yapın. Fakat mutlaka yapmakta fayda vardır. Aksi halde umulmadık bir anda ciddi güvenlik sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Ön bellek temizleme işlemleri, sitelerin yüklenme hızlarını ya da sitelerde yer alan hataların düzeltme kısmında çok büyük bir öneme sahiptir. Yani tarayıcınızın ön bellek kısmını temizleyerek çok daha hızlı bir kullanım elde edebilirsiniz. 

Burada önemli olan ön belleği nasıl temizlemek istediğiniz. Ne yazık ki birçok Chrome kullanıcısı herhangi bir sitenin temizlenmesi için tüm siteleri ön bellekten temizliyorlar. Sadece bir sitenin verilerini temizlemek için tüm ön belleğin kesinlikle temizlenmesi gerekmiyor. Tek bir siteyi temizlemek için yazımızın içeriğinden faydalanabilirsiniz. 

Google Chrome’da Sadece Bir Sitenin Önbelleği Temizleme İşlemi

Ön belleğini temizlemek istediğiniz siteye giriş yaptığınız sayfaya geldikten hemen sonra F12 tuşuna basarak geliştirici araçlarını açın. Karşınıza çıkan bölümde “Application” bölümüne geliniz. F12 tuşuna bastığınızda açılan pencere küçük ise “»” butonuna basarak menünün devamını görebilirsiniz.“Application” bölümüne geldikten hemen sonra “Clear Storage” seçeneğine tıklayınız. Burada silinmesini istediğiniz verileri işaretledikten sonra “Clear Site Data” butonuna basınız. Buradan silmek istediğiniz verileri seçmek de size kalmış bir durumdur. 

Önbellek Temizlendiğinde Ne Olur?

Ön bellek temizleme işlemlerini gerçekleştirdiğiniz taktirde söz konusu sitede yer alan verileriniz kaybolabilir. Sitenin temizlenme işlemini gerçekleştirdiğiniz taktirde kaybolan verilerin tekrar yüklenmesi için site her zamankinden biraz daha yavaş çalışacaktır. Hesabınıza giriş yaptığınız sitede çerez ve önbellek temizliği yaptıktan sonra bir daha hesabınıza giriş yapmak zorunda kalabilirsiniz. Zaman zaman Google Chrome tarayıcınızın ön belleğini temizlemeniz siteleri kullanımdaki güvenlik açısından son derece önemlidir. Üstelik tarayıcınızın bu şekilde daha hızlı çalışmasını da sağlayabilirsiniz. Bilgisayarınızın ya da akıllı cihazınızın kullanımını zenginleştirmek kesinlikle size kalmış bir durumdur. 

Tarayıcıların ön belleği sitelerin daha hızlı yüklenmesini sağlayacak sistemdir. Tarayıcınızın ön belleği ne kadar dolu olursa sitelere erişim sağlarken de o kadar güçlük çekersiniz. Ön bellek dediğimiz kısımda tarayıcının geçici hafıza kısmıdır. Bu sebeple internet ortamında girdiğiniz her site, yaptığınız her işle tarayıcının ön belleğine kayıt olur. Bu gibi durumlar karşısında zaman zaman ön bellek temizliği yapmak zorunda kalabilirsiniz. Gerek sağlıklı çalışma, gerek verimli hizmet sebebiyle ön bellek temizliği yapmak her açıdan önemli bir adımdır. Bu sebeple tarayıcınızın ön bellek kısmında temizlik yaparken çeşitli adımlara dikkat ederek hareket edin. Unutmayın temizlik sonunda ön bellekte yer alan verilerin her biri yok olacaktır. Ön bellek temizliği yaparken tüm siteleri temizlemek yerine tek tek de temizleme işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 





PAYLAŞ