Google Chrome sekmeleri gruplama özelliği kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Google Chrome sekmeleri gruplama özelliği kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-14 12:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Google, Chrome tarayıcının kullanışlılığını artıracak yeni bir güncelleme yayınladı. Güncelleme ile beraber gelen sekmeleri gruplama özelliği, onlarca sekme arasından neyin ne olduğunu bulma derdini bitirecek.

Birkaç ay önce Google, Chrome tarayıcıda çalışırken sekmeleri çeşitli gruplar halinde ayırabilmemizi sağlayan son derece kullanışlı bir özellik getireceğini açıklamıştı. Bunu söylemesinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçti ve şirket sözünü tuttu. Nihayet sekmeleri gruplama özelliğini 85.0.4183.102 sürümü ile beraber tüm kullanıcıların hizmetine sundu.

Samsung Galaxy Note 20 ile profesyonellik çıtası yükseliyorSamsung Galaxy Note 20 ile profesyonellik çıtası yükseliyor

Birden fazla proje üzerinde çalışıyorsanız, çalışırken de onlarca hatta kimi zaman yüzlerce sekme açıyorsanız; Chrome'un bu özelliği işinize yarayacak. Tabii ki illa bu kullanım senaryoları olmak zorunda değil. İstediğiniz her durumda sekmeleri gruplamak ve böylelikle neyin ne olduğu yerli yerinde görmek istiyorsanız bu özelliği kullanabilirsiniz.

Google Chrome, sekmeleri böyle grupluyor

Sekme grubu oluşturmak için, bir sekmenin üzerine gelerek sağ tıklayıp "Yeni gruba ekle" seçeneğine basmanız gerekiyor. Akabinde oluşan gruba istediğiniz adı verebilir ve rengini de arzu ettiğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Oluşan gruba tıkladığınız zaman "Grubu Çöz" ve "Grubu Kapat" olmak üzere iki seçenek yer alıyor. Grubu çöz seçeneği, ilgili gruptaki sekmeleri kapatmaksızın sadece gruplaşmayı sonlandırıyor; Grubu kapat seçeneği ise içindeki sekmeler ile birlikte ilgili grubu tamamen kapatıyor.

Ayrıca Chrome, tarayıcıyı kapatıp yeniden açtığınız zaman, söz konusu sekme grubunu da geri yüklüyor. Eğer uzun süredir güncellemeleri yapmadıysanız tarayıcınızın Ayarlar > Hakkında kısmından yeni Chrome güncellemesini yükleyebilir ve hemen şimdi Windows ya da Mac bilgisayarınızda sekmeleri gruplama imkanına kavuşabilirsiniz. Android veya iOS’ta ise sekmeleri gruplama özelliği henüz sunulmadı.



PAYLAŞ