Google Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome otomatik doldurma arayüzü daha kullanışlı hale geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-10 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Kullanıcı deneyimini her zaman en üst seviyede tutmak isteyen Google, internet tarayıcısı Chrome için önemli yenilikler ve iyileştirmeler yapmaya devam ediyor. Şimdi ise Chrome için performans ve arayüz yenilikleri ile karşımıza geliyor. Chrome 81 sürümünü atlayan geliştiriciler 83 sürümü ile yollarına devam ediyorlardı. Google Chrome 83 özelliklerini daha önce blog sitesinde paylaşan Google, son gelen detaylara göre otomatik doldurma arayüzünde yenilikler yapacak. Yeni otomatik doldurma arayüzü ile beraber artık özellik çok daha kolay bir şekilde kullanılabilecek. Özellikle internet üzerinden bir alışveriş yaparken kullanıcı adı, şifre veya adres girerken karşımıza otomatik doldurma seçeneği çıkıyor. Oldukça pratik bir işlev olan bu özelliğin yeni arayüzü daha modern bir görünüme sahip olacak.

Google Chrome otomatik doldurma arayüzü yenileniyor

Google merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladıGoogle merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladı

Önceki arayüzde otomatik doldurma özelliği giriş yapmak istediğiniz yerin yanında beliriyordu. Kayıtlı adresiniz, üyeliğiniz veya kredi kartınız gibi işlemler bu ekranda kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyordu. Ancak daha çok mobil Chrome kullanıcılarında bu ekran alanı kısıtlanıyordu. Yeni arayüz ile beraber varsayılan olarak geliyor. Bu özellik şuan için otomatik olarak gelmediyse, adres çubuğuna “chrome://flags” yazarak gelen menüden aktif hale getirebilirsiniz. Yeni Google Chrome otomatik doldurma arayüzü, eskisine göre farklı klavyeye taşındı. Bu sayede kullanıcının ekranındaki kısıtlı alan işgal edilmemiş olunacak. Kullanıcı şifreleri, kredi kartları, adresler gibi içeriklerin düzenlemesi de yine klavye üzerinde halledilebilecek.

Kullanıcılar, düzenleme yaparken herhangi bir kısıtlama uğramayacak. Twitter ve Facebook gibi sosyal medyalarda birden fazla profiliniz var ise ortaya çıkan ekran ile istediğiniz profili seçebileceksiniz. Birden fazla hesap kullanan kullanıcılar için de yeni arayüz daha kullanışlı olacak. Dileseniz bu küçük ekranlı bilgileri tıklayarak detayları ile büyütebileceksiniz.


Google Chrome için yeni bir özellik yoldaGoogle Chrome için yeni bir özellik yolda
Google Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacakGoogle Chrome'un mobil sürümü yakında karanlık mod özelliğine kavuşacak

PAYLAŞ