Google Chrome nedir? - Haberler - indir.com

Google Chrome nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-30 18:02:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

2 Eylül 2008 tarihinden itibaren piyasaya giriş yaparak Google’ın en popüler uygulamalarından birisi olmayı başaran Google Chrome, piyasanın en popüler tarayıcılarından birisi. Ücretsiz bir web tarayıcısı olarak kısa süre içerisinde popüler olmayı başaran Google Chrome, üstelik farklı işletim sistemlerinde ve cihazlarda desteklenmektedir. Bu bakımdan sadece klasik olarak Windows işletim sistemlerinde değil, Windows işletim sisteminin yanı sıra Linux ve macOS gibi diğer işletim sistemlerinde ve iOS, Android gibi mobil işletim sistemlerinde desteklenmekte ve senkronizasyon destekli çalışabilmektedir.

Google Chrome nasıl oluştu?

Chromium açık kaynak projesi üzerine kurulan ve şu anda çok daha gelişmiş özellikler sunan Google Chrome, üstelik kullanıcılar adına pek çok işlemi de kolaylaştırmaktadır. Diğer tarayıcıların büyük bir bölümünde Adobe Flash Player gibi web eklentileri ayrıca kurulum gerektirmektedir. Fakat Google Chrome bu tip durumlarda tüm işlemleri otomatik bir şekilde yaparak, kendini kuruluma hazır hale getirmektedir. 

Google Chrome’da koyu mod nasıl açılır?Google Chrome’da koyu mod nasıl açılır?

Mac' ler için Google Chrome Masaüstü Uygulamaları Sunuldu 

Google Chrome Kullanıcı Ara yüzü

Google Chrome için en büyük özelliklerden birisi kullanıcı ara yüzü olarak önceki tüm tarayıcılara göre farklılık içermesi ve kendinden sonra da tarayıcı alanına şekil vermesi. Microsoft tarafından geliştirilen Internet Explorer’ın gücünü yıkarak, daha basit ve sade bir ara yüzü kullanıcılara sunan Google, esnek bir yapıdadır.

Google Chrome nasıl kullanılır?

Google Chrome için hazırlanmış olan web sayfasından en güncel Google Chrome versiyonu indirilerek cihazlara kurulabilir. Masaüstü uygulaması olarak Google Chrome kullanmak isteyenlerin kurulum sonrasında tarayıcıyı rahatlıkla kullanması mümkün olurken, web tarayıcısı ayarları, favoriler, şifreler gibi kullanım sırasında gerekli olan tüm ek bilgilere her yerden erişebilmek ve eşitleme yapmak adına kişilerin tarayıcıda Google hesabı ile oturum açması gerekir. Böylece farklı cihazlarda dahi oturum açıldığında aynı ayarlar ve sık kullanılan gibi diğer bilgiler tarayıcıda hazır hale gelecektir. Kişilerin şifrelerini güvenli bir şekilde kaydetmesi ve otomatik bir şekilde sitelerde oturum açma seçeneğinin olması Google tarafından sağlanan bir diğer yeniliktir.

Masaüstü uygulamalarının yanı sıra mobil işletim sistemlerinde de aynı özellikleri sunmayı başaran Google, tarayıcıyı mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışması adına geliştirmiş durumda. App Store ya da Google Play Store üzerinden indirilebilecek olan uygulamayı kısa sürecek kurulum aşamalarının ardında kullanabilirsiniz. 

Google Chrome'dan, interneti yavaş olanlara müjde 


Yeni Google Chrome'a Gelen YeniliklerYeni Google Chrome'a Gelen Yenilikler
Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?
Google Chrome, Canvas aracı nedir?Google Chrome, Canvas aracı nedir?

PAYLAŞ