Google Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyor - Haberler - indir.com

Google Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 18:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Google Chrome kullanıcıların uzun bir süreden beri beklediği bir özelliği, tarayıcının bir sonraki güncellemesi ile beraber getiriyor. Kullanıcıların dizüstü ve masaüstü klavyelerinde bulunan multimedya tuşlarını resmi olarak destekleyecek olan Chrome 73, herkesi şimdiden beklediği bir güncelleme oldu.

Multimedya tuşlar için resmi desteğin gelmesi, tarayıcıyı kullanan kişilerin tarayıcıda oynayan videoları, çalan müzikleri direkt olarak klavye üzerinden kontrol edebileceği anlamı taşıyor. Her ne kadar bugün bakıldığı zaman böyle bir işlemi 3. parti uygulamaları eklentileri ile bu özelliği kullanıyor olabilseniz de Chrome 73 bu gerekliliği ortadan kaldırarak size direkt olarak bunu sunuyor.

Google Chrome Pop-up  uygulaması nasıl engellenir?Google Chrome Pop-up uygulaması nasıl engellenir?

Özellik önümüzdeki ay gelecek

İlk destek “Oynat, duraklat, önceki parça, ileri sar, geri sar” tuşları için gelerek size bu anlamda kolaylıklar sağlamayı hedefliyor. Basılan tuşun düzeyi sekme düzeyinde olarak düşünmeyin de tarayıcı üzerinden algılanarak işleme geçecek olması ile tarayıcı arka planda çalışıyor olsa dahi klavye üzerinden bu kontrolleri sağlayarak tarayıcıyı açma gereksinimi duymadan sağlayabileceksiniz. Söz konusu güncelleme, Media Session API’ı ile beraber gelişmeye devam ederken geliştiricilerin multimedya tuşları için farklı farklı işlevleri özelleştirebilmelerini sağlayacak. Şimdilik beta olan ve Chrome Canary dağıtımlarında var olan bu özellik, Chrome 73 ile birlikte önümüzdeki ay hazır olacağını sizlere duyuralım. Söz konusu olan bu desteğin tam sürüm olarak öncelikle Chrome OS, macOS ve Windows için gelecek, Linux kullanıcılarının biraz daha beklemesi gerekecek.

 

 


İlgili uygulamalar
Google Chrome MAC ve Windows'ta kararacak!Google Chrome MAC ve Windows'ta kararacak!
Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?Mobilde Google Chrome Keşfet özelliği ne işe yarayacak?
Google Chrome karanlık tema, Android'e geliyorGoogle Chrome karanlık tema, Android'e geliyor

PAYLAŞ