Google Chrome mobilde rss nasıl görüntülenir? - Haberler - indir.com

Google Chrome mobilde rss nasıl görüntülenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-23 17:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Google I/O etkinliği kapsamındaki yenilikler tüm hızıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Yeni özellikleri hakkında açıklamalar yapan şirket Chrome için masaüstünde olduğu gibi mobilde de yeni özellikler geliştirdiğini duyurdu.

Bugüne dek Chrome için pek çok özellik yayımlayan şirket bu sefer RSS tarafına odaklandı. Google Chrome, yakında Android için yerleşik bir RSS takip özelliğine de sahip olacak. Uzun süre önce RSS pazarından çıkan ABD merkezli teknoloji devi, bu pazara geri dönmek için en azından mobilde güzel bir adım atacak. Şuandan itibaren aktif olarak test edilmeye başlanan özellik, kullanıcıların RSS akışını takip ettikleri sitelerin içeriklerine hızlı şekilde göz atmasını mümkün hale getirecek.

Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      Google güvenlik için üç yeni özellik getiriyor      

Google ve SpaceX, Stalink projesi başlatıyor

RSS için günümüzde en çok kullanılan uygulama ise Feedly. Google Reader’ın oluşturduğu boşluğu kapatması için geliştirilen ve bunu çok iyi bir şekilde başaran servis açıkçası Chrome’un yerleşik altyapısına rağmen liderliği pek de bırakacak gibi görünmüyor. Bunun yanı sıra şirketin Chrome için RSS altyapısının ne zaman kullanıma sunacağı gibi ayrıntılar da henüz netlik kazanmış değil.

Google Android için yeni bir özellik daha getiriyor

Masaüstü sürümünün yanı sıra Android tarafında da oldukça popüler olan Chrome için Goole bir fiyat takip özelliği üzerinde de çalışıyor. Fakat şirket bu özelliğin detayları hakkında da henüz bir açıklama yapmadı. Bu özellik şuan için tüm kullanıcılar için aktif edilmedi. Belirli kullanıcıların kullanımına sunulduğu bilinen özelliğin genel dağıtımı çok yakın gibi görünüyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar açık sekmelerdeki ürünlerin fiyatları takip edebilecekler. Google’ın bu özellikle amaçladığı kullanıcıların açtığı sekmedeki ürünlerin güncel fiyatı hakkında bildirim vermek. Eğer sekme açıkken ürünün fiyatı düşerse kullanıcılara bir bildirim geliyor. Bu sayede kullanıcılar anlık indirimleri yakalayabiliyor. Özelliğin beta test süreci bitince tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.


Google Wear OS 3.0 duyurulduGoogle Wear OS 3.0 duyuruldu
Google Docs, Sheets ve Meet gibi araçlar yenileniyorGoogle Docs, Sheets ve Meet gibi araçlar yenileniyor

PAYLAŞ