Google Chrome masaüstüne sekme gruplama özelliği geldi - Haberler - indir.com

Google Chrome masaüstüne sekme gruplama özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome’un masaüstü sürümü güncellendi yeni özellikler kazandı. Bu yeni güncelleme birkaç gün önce Android kullanıcılarına sunulan sekme gruplama özelliğini getirmişti. Kullanıcılar açıkları sekmeleri farklı gruplar adı altına alarak bu grupları daha sonra birbirinden ayırabiliyorlar. Eğer Android işletim sistemine sahip bir telefon kullanıyor iseniz Google Chrome’un son güncellemesini yükleyerek uygulamada yeni sekmeler açtığınızda bu sekmelerin gruplandırıldığını göreceksiniz. Bu özellik artık yayınlanan güncelleme ile beraber Chrome’un masaüstü sürümünde kullanılabilir oldu. Uzun süredir test sürecinde olan özellik artık kullanıcılara sunuldu.

Chrome’un masaüstü sürümünü güncelleyen Google geliştiricileri, sekmelerin gruplandırılmasına izin vermeye başladı. Bu sayede bir kullanıcı, açtığı onlarca sekmeyi bir grup altında topladıktan sonra çalışmalarını o grupta yapabilecek. Bu sayede sekme çubuğu daha düzenli olacak. Özellikle çok sayıda sekme kullanan kullanıcılar için oldukça işe yarar bir özellik diyebiliriz.

Chromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattıChromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattı

Google Chrome’a sekme gruplama özelliği geldi

Google Chrome’un yeni özelliğine sekme çubuğundaki yeni bir sekmedeyken veya herhangi bir sayfa açıkken sağ tık yaparak ulaşabiliyorsunuz. Sekmeyi yeni gruba ekle yazan seçenek ile birden fazla sayıdaki sekmeyi bir gruba alabilirsiniz. Bu grupları isimlendirebilir veya başka renkler ile birbirinden ayırabilirsiniz. Gruba sağ tıklayarak ise grubu silebilir veya düzenleyebilirsiniz. Özelliği kullanabilmek için Google Chrome’un son sürümünü yüklemeniz gerekiyor. Güncellemeleriniz otomatikte ise Chrome muhtemel olarak kendisini güncellemiş olacaktır.


İlgili uygulamalar
Google Chrome MacBook'larda fazla RAM harcıyorGoogle Chrome MacBook'larda fazla RAM harcıyor

PAYLAŞ