Google Chrome MacBook'larda fazla RAM harcıyor - Haberler - indir.com

Google Chrome MacBook'larda fazla RAM harcıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-22 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome’un Windows bilgisayarlarda fazla RAM kullanımı uzun süredir biliniyor ve tartışılıyor. Flotato’nun yaratıcısı Morten Just tarafından yapılan araştırmaya göre Google Chrome’un macOS’taki RAM kullanımı ortaya çıkarıldı. Günümüz tarayıcıları bilgisayarlarımızda işletim sistemi giib çalıştığı biliniyor. Windows bilgisayarlara göre macOS işletim sistemli bilgisayarların daha stabil ve kararlı çalıştığı biliniyor. Yapılan araştırmalara göre ise uygulamaların macOS’u bile ne kadar yorabildiği ortaya çıktı.

Morten Just tarafından yapılan açıklamalaya göre Google Chrome macOS’ta, Safari’ye göre 10 kat daha fazla RAM kullanıyor. Google Chrome’un hem bir veri toplama aracı olarak kullanılması hem de Chrome’un işletim sistemi gibi davranması bu noktada ciddi bir RAM tüketimini ortaya çıkartıyor.

Virüs içeren bir eklenti Chrome'dan kaldırıldıVirüs içeren bir eklenti Chrome'dan kaldırıldı

Google Chrome, macOS’ta 10 kat daha yüksek RAM tüketiyor

Morten Just ise şu şekilde ifade ediyor: : “Fan o kadar gürültülü çalışmaya başladı ki dinlemeye çalıştığım Podcast’i zar zor duymaya başladım. Tüm Chrome sekmelerini kapattıktan sonra fan sesi azaldı ve tamamen sessiz hale geldi. Sanal makinede yeni bir macOS kurulumu yaparak önce 2 sekmeli sonra 54 sekmeli bir test çalıştırdım. Chrome uzantıları devre dışıyken bir test yaptım” Tarayıcıda Twitter, Gmail testi yaparken 2 sekmeli testte Chrome 1 GB RAM kullanıyorken, Safari ise sadece 80 MP RAM tüketimi gerçekleştiriyor.

Aynı testler Big Sur tarafında yapılırken, i9 işlemci ve 32 GB RAM’li Mac’de bu sonucun daha kötü olduğu fark ediliyor. Chrome’un kararsız ve yüksek RAM bellek tüketiminin sadece Windows PC’lere ait olmadığı kanıtlanmış oluyor.

 


Google Chrome bazı cihazlarda çalışmayacakGoogle Chrome bazı cihazlarda çalışmayacak
Chromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattıChromebook, 2020 yılını Apple'dan iki kat daha çok sattı

PAYLAŞ