Google Chrome, karanlık temayı teste başladı - Haberler - indir.com

Google Chrome, karanlık temayı teste başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 16:25:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Google’ın bu yıl uygulamalarında sunması beklenilen karanlık mod (Dark Mode) özelliği, Android cihazların Chrome uygulamasında test ediliyor.

Bu yıl, birçok uygulamanın karanlık mod ile kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Hem Google Android cihazlar için hem de Apple iOS platformu için karanlık modu bu yıl içerisinde sunacak. Apple’ın iOS 13 ile birlikte getireceği bilinen karanlık mod özelliği, muhtemelen Android platformu kullanıcıları ile daha önce buluşacak. Google’ın bir süredir tüm uygulamalar için karanlık mod özelliği üzerinde çalıştığı biliniyor. Önümüzdeki aylarda, bir kısmı için bu özellik kullanıcılar ile buluşabilir. Keza, son elde edilen bilgilere bakılırsa, şirket arama motoru Chrome üzerinde Android platformu için karanlık mod özelliğini test etmeye başladı.

Twitter karanlık mod müjdesini verdiTwitter karanlık mod müjdesini verdi

Karanlık mod bir uygulamaya daha geliyor!

Android Q Karanlık Modu Görüntülendi

Google Chrome 73 sürümünün, Android betasında gece teması olduğu fark edildi

Google, yavaş yavaş karanlık temayı kullanıcılarına sunmak için ilk adımları atmaya başladı. Google’ın daha önce Mac ve Windows’ta Chrome’un karanlık teması üzerinde çalıştığı haberi duyulmuştu. 9to5Google sitesinden elde edilen habere bakılırsa, Google Chrome 73 sürümünün Android için yayınlanacak olan beta testlerinde, gece teması yer alıyor. Modu bulabilmek için, Android Pie’ın Geliştirici seçenekleri içinde Gece Modu ayarını “daima açık” yapmaları gerekiyor. Ayarı bu şekilde seçtiyseniz, bir bağlantı veya resmin üstüne uzun süre basılı tutun ve böylece gece modunu açabilirsiniz. Modun bu kadar zahmetli açılmasının, şimdilik böyle olduğu düşünülüyor. Mod etkinleştirildiğinde, arka taraf griye dönse de yazılar hala siyah kalıyor. Bu da yeni modun üzerinde biraz daha çalışılması gerektiğini gösteriyor.

Karanlık modun kullanımına dair, henüz şirketten bir açıklama gelmedi. Tüm Android kullanıcılarının, karanlık mod özelliğini kullanıp kullanamayacağı bilinmiyor. Android kullancıları, kullanıcılara her anlamda kolaylık tanıyacak bu özelliğin, herkes için gelmesini talep ediyorlar.



PAYLAŞ