Google Chrome için yeni bir özellik yolda - Haberler - indir.com

Google Chrome için yeni bir özellik yolda

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-26 12:16:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome için önemli yeni bir özelliğin yolda olduğu ortaya çıktı. Söz konusu bu yeni özelliğin sekmelere yönelik bir yenilik olacağı ifade ediliyor. Kullanıcılar tarafından sunmuş olduğu deneyim ve tasarım noktasında sıklıkla tercih edilen Chrome için önümüzdeki haftadan itibaren yeni bir sekme yönetimi özelliğine sahip olacak. Şuan için beta sürümde yer alan bu yeni özellik ile kişilerin sekmeleri çok daha kolay bir şekilde yöneterek ayırt etmesi olanak sağlanacak. Öyle ki birden çok sayıda sekme ile çalışmak zoruna olanların bir süre sonra aşırı bir şekilde zorlandığı biliniyor. Bu sebepten ötürü yeni özellik ile sekmeler renk kodu ve isimler ile gruplandırılabilecek. Bu sayede ise sekmeler arasında kaybolmadan çalışabilmesi mümkün olacak.

Google Chrome için önemli sekme yeniliği

Google Chrome için karanlık tema kullanıma sunulduGoogle Chrome için karanlık tema kullanıma sunuldu

Daha önce bu işlem için çeşitli üçüncü parti yazılımlar yer alıyordu. Ancak artık Google bu ihtiyacı dahili olarak çözmeyi hedefliyor ve kullanıcılar sekmelerini diledikleri gibi renklendirebilecek ve etiketleyebilecek. Bu sayede hem daha düzenli hem de anlaşılır bir sekme grubu olmuş olacak. Diğer yandan Chrome için bir önemli özelliğin daha yolda olduğu söyleniyor. İnternet sitelerinde yer alan bazı reklamlar, teknik olarak doğru bir şekilde hazırlanmıyor. Bu durumda ise bazı reklamlar cihazlar için oldukça güç tüketici olabiliyor.

Google ise geçtiğimiz hafta bu tarz reklamlara son vereceğini açıkladı. Ağustos ayının sonu ile beraber verilecek olan güncelleme ile Chrome sisteminde aşırı internet ve sistem kullanan reklamlar otomatik olarak engellenecek. Bu yeni özelliğin ise özellikle mobil ve laptop kullanıcılarının işine yaraması bekleniyor. Oldukça önemli ve işlevsel özelliklerin geleceği bu yeni güncellemenin yakın bir zaman da sunulması bekleniyor.


Google Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecekGoogle Chrome sekmeleri gruplamaya izin verecek
Google merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladıGoogle merakla beklenen Chrome 83 güncellemesini yayımladı

PAYLAŞ