Google Chrome için karanlık tema kullanıma sunuldu - Haberler - indir.com

Google Chrome için karanlık tema kullanıma sunuldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-12 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

9to5Google kaynaklı habere göre Google’ın popüler tarayıcısı olan Google Chrome kullanıcılarına koyu temasını kullananlar için arama sayfası da koyu temada gösterilecek. Android akıllı telefonlar için uzun bir süre önce sistem geneli için karanlık mod desteği gelmişti. Karanlık mod desteği siteme tamamen koyu renge kaplayarak telefon kullanımını hem daha güzel bir görünümde hem de yayılan mavi ışığın yayılmasının azalmasına sebep olarak göz sağlığı tehdidinin de önüne geçmiş oluyor. Android işletim sistemi için söz konusu karanlık mod desteğini yayınlayan Google, diğer yandan internet tarayıcısı olan Google Chrome için de bir karanlık mod yayınlamıştı. Söz konusu tarayıcı, karanlık mod ile beraber yeni bir deneyim kazanmıştı.

Google aramaları da koyu renge bürünüyor

Google Authenticator'ı seneler sonra güncellediGoogle Authenticator'ı seneler sonra güncelledi

Chrome koyu renk temaya kavuşmuş olsa da, Google arama motoru için aynı şeyi söyleyemiyorduk. Milyonlarca kullanıcı Chrome tarayıcısını karanlık modda kullanırken, Google’da bir şey aratıldığı zaman bembeyaz Google arama sonuçları geliyordu. Kullanıcılar ise chrome//flags bağlantısı üzerinden “Android web contents dark mode” seçeneğini işaretliyorlardı. Bu seçenek ise sadece Google değil tüm sitelerde karanlık mod geçişini sağlıyordu. Ancak bu noktada her site için karanlık mod uygun olmuyordu.

Tüm bu zorluklar artık geride kalıyor ve Google #enable-android-darkSRP adlı yeni bir etiket oluşturuyor. Söz konusu habere göre şirketin geliştirmiş olduğu bu etiket, Google Chrome karanlık mod kullanıyorsa Google aramaları da karanlık mod da gösterilecek.


Google'ın eğitim odaklı yeni uygulaması Google'ın eğitim odaklı yeni uygulaması "A fun Reading"

PAYLAŞ