Google Chrome güvenli olmayan sitelerde form doldurmanızı engelleyecek - Haberler - indir.com

Google Chrome güvenli olmayan sitelerde form doldurmanızı engelleyecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-20 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Özellikle son dönemde bazı büyük şirketlerin yaşamış olduğu güvenlik problemleri, diğer isimleri de harekete geçirmiş durumda. Şimdi ise Google cephesinde bir hareketlilik yaşandı ve Google Chrome yeni bir güvenlik önlemi hazırladığını açıkladı. Bu sayede güven vermeyen kaynaklardaki formları doldurmanın ve veri hırsızlığının önüne geçilmiş olacak. Özellikle baktığımız zaman geçtiğimiz günlerde Twitter platformunda yaşanan ciddi bir güvenlik problemi, bir kez daha çevrimiçi güvenlik konusunu gündeme getirmiş oldu. Dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcısı olan Google Chomr ise bu noktada yeni bir özellik geliştirdiğini belirtti.

Bu yeni özellik ile internette gezinirken, işaretlenen sitelerde bilgilerin formlara otomatik olarak doldurulması engellenebilecek. Bir siteye girdiğiniz zaman bu siteye güvenilmiyorsa verileriniz otomatik olarak forma doldurulmayacak.

Chrome video özelliği sevindirecekChrome video özelliği sevindirecek

Google uyarı verebilecek

Güvenli olmayan olarak işaretlenmiş sayfalardan birine kişisel bilgilerinizi girmeyi yine de kabul ettiyseniz, Google bir metin mesajı ile sizleri uyaracak. Bu uyarıda ise “Bu formdaki veriler güvenli olmayan bir bağlantıyla gönderiliyor. Bu form güvenli olmayan bağlantı üzerinden iletilecek, bu da verilerinizin (örneğin şifreleriniz, mesajlarınız ya da kredi kartı bilgileriniz) bu siteye gönderilmeleri halinde açığa çıkmasına neden olabilir.” İfadesi bulunacak.

Kullanıcılar dilerlerse, Google’ın önerisini yok sayarak yine de formu gönderebilecekler. Geliştiriciler ise kendi sitelerinin işaretlenip işaretlenmediğini en son Chrome Canary tarayıcıda chrome://flags sekmesinden kontrol edebilecekler. #Disable Autofill olarak adlandırılan bu yeni uyarı sisteminin gelecekte farklı tarayıcılarda da yer alması bekleniyor. İnternet ortamında iyi niyetli ve kötü niyetli birçok insan bulunuyor. Bu sebepten ötürü bu tarz güvenlik açıklarından her zaman yararlanılabilir. Şirketler ise bu problemleri çözmek ve engellemek adına çalışmalarını sürdürüyorlar. Chrome’un bu yeni özelliğinin yakında tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.


Chrome'un RAM sorunu çözen özellik başka sorunlara neden olduChrome'un RAM sorunu çözen özellik başka sorunlara neden oldu
Chrome 84 güncellemesi, çerez takibini sınırlandıracakChrome 84 güncellemesi, çerez takibini sınırlandıracak

PAYLAŞ